1) B12 krijg je binnen via dierlijke producten. Als je vegan bent wat erg goed tegen dierenleed en milieu is, dan is het verstandig om B12 in te nemen via een tablet.

2) Wanneer B12 erg laag is krijg je klachten: extreem moe, koud, slecht geheugen, zwakke spieren zijn de bekendste.

3) Tekort aan B12 kan komen door:
= vegan eten,
=nemen van maagzuurremmers,
=missen van Intrinsic Factor in de maag,
=slechte opname van B12 in de darmen
=de omzetting in de lever van een inactieve naar een actieve vorm B12 verloopt slecht

4) B12 zijn in verschillende vormen verkrijgbaar bekendste zijn de methylcobalamine en de Cyanocobalamine

5) De goedkope producten is de cyanocobalmine, een synthetische vorm deze vorm is overigens ook die de arts inspuit. NADEEL is met de tabletten: Dat wanneer je maagzuurremmers neemt, maagproblemen hebt, slechte opname darmen een Intrinsic Factor in de maag mist of de 4 stappen van omzetting in de lever van de niet actieve B12 (dus die cyanocobalmine) Naar de actieve vorm niet goed gaat (methylcobalamine) er een mega tekort is aan B12.
NADEEL en VOORDEEL spuit is dat je de maag en darmen overslaat waardoor het vrijwel altijd goed gaat en B12 omhoog gaat. Echter zijn er mensen die maar kort hier profijt van hebben en deel ook niet, dit heeft te maken met de lever die de omzetting door enzymen mist. (Omzetting van 4 stappen is van de cyanocobalmine naar decyanization naar cobamin reducion naar sam e Methyltransfer en dan uiteindelijk de methhylcobalamine.

Vaak wordt in het bloed genoeg B12 gemeten, maar dat zegt NIKS over de opname. Want de lever moet uiteindelijk met enzymen hem zo actief maken dat de cellen het kunnen opnemen.

WAAROM DAN NIET METEEN DE ACTIEVE B12 DUS DE METHYLCOBALMINE

Voor een uitgebreide persoonlijke test op voeding, tekorten, reden achter klachten, hormonen, organen enz ga naar www.persoonlijke-voeding.nl

Voor supplementen ga naar en toets B12 inĀ  www.nutritioncompany.eu dit is een groothandel die alleen maar goede producten verkoopt. Je mag mijn praktijk kortingscode van 20% gebruiken de code is: 221292

Meer lezen over B12 https://www.persoonlijke-voeding.nl/blog/weetjes/moe-geheugen/

 

LEES OOK EIWITTEN EN VEGAN