Skin Serum: een natuurlijke en holistische huidverzorging

We willen allemaal het beste voor onze huid. Natuurlijk het liefst iets 100% natuurlijks, iets dat zacht is voor de huid, dat de huid verbetert, en als het dan ook nog lekker ruikt is het perfect. Een hele uitdaging dus…
Maar: ik heb nu iets interessants gevonden. Het is een skin serum met de naam 768 van Terranova. Vroeger, voordat ik me met natuurgeneeskunde ging bezighouden, ben ik schoonheidsspecialiste geweest en heb ik met dure merken gewerkt. Ik moet zeggen dat ik dit Skin Serum-flesje stijlvol en luxe vind overkomen. Het heeft een mooi en handig pipetje, want je hebt maar een paar druppels nodig. Ook de geur is zacht en prettig en komt luxe over. De olie is heel even vettig op de huid, maar het trekt heel snel in viel me op (kan ook aan mijn huid liggen 😉). Het laat een zachte, luxe en subtiele geur achter terwijl het 100% natuurlijk is.

Ze zeggen wel eens: “Smeer niet op je huid wat je niet kunt eten”. Je huid neemt alles op en binnen de kortste keren zit het product in je bloed. Het is dus van essentieel belang dat het product dat je gebruikt echt helemaal natuurlijk is en ook in je lichaam een positief effect heeft. Dat doet dus het Skin Serum 768 van Terranova. www.terranovabenelux.nl

Aangezien een mooie huid van binnenuit komt, zijn de juiste voeding en de juiste supplementen enorm belangrijk. Daar begint het mee (en daar kan ik je bij helpen, kijk op: www.persoonlijke-voeding.nl).  Maar, hoe vind je tussen al die merken supplementen en huidproducten nu degene die 100% natuurlijk zijn, zonder additieven en zinloze onnatuurlijke stoffen. Mijn aandacht is gevallen op een voor mij nieuw merk, Terranova, dat 100% natuurlijk is. Ze hebben supplementen die vanbinnen uit de huid versterken en zeker de moeite om eens naar te kijken (daar ga ik ook meer over schrijven) en dan dus een heel mooi natuurlijk skin serum om de buitenkant goed te onderhouden.

Wat is Terranova precies voor merk en waarom trekt het mij zo aan? Het is:

 • 100% natuurlijk
 • 100% plantaardig (dus compleet vegan)
 • 100% vrij van additieven (dus zonder vulmiddelen, bindmiddelen en andere hulpstoffen)
 • Er wordt gebruik gemaakt van ecologische gewassen die grotendeels van 1 boerderij komen (dus niet van heel veel verschillende); men heeft dus alles 100% in eigen hand
 • De gewassen worden geplukt met respect voor het milieu, zonder het ecosysteem uit balans te brengen, en geoogst op de ‘bioactieve piek’ van de plant
 • Organic certified

Wat maakt het Skin Serum 768 zo uniek?

Naast het feit dat het 100% natuurlijk en plantaardig is, is het ook nog eens 99,49%  biologisch. Er zitten maar liefst 14 oliën in en verschillende kruidenextracten zoals Calendula en Arnica, die kalmerend werken op de huid.

 

Waar is Skin Serum goed voor / wanneer gebruik je het:

 • Het heeft een voedend en herstellend vermogen
 • Bij een droge huid
 • Bij huidveroudering
 • Bij een huid die een oppepper nodig heeft
 • Bij een huid die vochtarm is door de zon of door de verwarming
 • Ook werkt het positief samen met de goede huidflora


Hoe gebruik je het

Het opbrengen is heel gemakkelijk: je kan het in ochtend en avond of al

lebei gebruiken. Zelf vind ik het in de avond het fijnst, voor het slapengaan of na het douchen. Ook ‘s nachts is de geur heerlijk en het geeft me rust. Geuren hebben een enorm effect op ons lichaam en onze gezondheid, dus als je ’s nachts deze geur ruikt vind ik dat persoonlijk erg fijn.

Ik neem maar 4 druppels en wrijf het over mijn vingertoppen. Daarna masseer ik het lekker over mijn gezicht en mijn hals. Dan snuffel ik nog even aan mijn handen en de rest verdeel ik over de rug van mijn hand. Handen verouderen namelijk vaak sneller dan je denkt en er wordt weinig aandacht aan besteed. Door de dag heen kan ik ook wel een druppel op de rug van mijn hand doen. Let er wel op dat het kan prikken als het in je ogen komt.

Nou wil je natuurlijk graag weten welke 18 natuurlijke ingrediënten erin zitten:

 1. AMANDELOLIE: verzacht de huid. Werkt kalmerend.
 2. JOJOBA-OLIE: bevat essentiële vetzuren. Beschermt de huid tegen veroudering.
 3. ZONNEBLOEMZAADOLIE: wordt snel geabsorbeerd. Houdt vocht vast. Rijk aan vitamine E.
 4. ARGANOLIE: beschermt de huid tegen veroudering. Helpt rimpelvorming vertragen. Kan de elasticiteit van de huid verbeteren.
 5. TEUNISBLOEMOLIE: is rijk aan essentieel vetzuur (GLA). Ideaal voor een ouder wordende huid, houdt de huid jong en strak. Ruwe huid wordt zacht en glad.
 6. ROZEBOTTELOLIE: is uitzonderlijk rijk aan essentiële vetzuren, tocoferolen, vitamine A en C. Deze voedingsstoffen zijn goed voor het bindweefsel van de huid.
 7. GRANAATAPPELPITOLIE: is een bron van essentiële vetzuren, fenolverbindingen en fytosterolen. Ondersteunt de elasticiteit van de huid. Goed bij een droge huid.
 8. CALENDULA OFFICINALIS BLOEMEXTRACT: ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en beschermt de huid. Ideaal voor een droge en tere huid.
 9. HENNEPZAADOLIE: is intens hydraterend. Beschermt tegen overmatig vochtverlies.
 10. MACADAMIA-OLIE: biedt omega 6- en omega 7-vetzuren. Voedt de droge en ouder wordende huid.
 11. TARWEKIEMOLIE: is een bijzonder rijke bron van vitamine E, een krachtige antioxidatieve voedingsstof. Een natuurlijk en effectief vochtinbrengend ingrediënt (moisturiser). Beschermt de huid.
 12. LIMONENE: is een aangenaam geurende verbinding die van nature in essentiële oliën voorkomt (te vinden in wierook en patchouli).
 13. PATCHOULI-OLIE: ondersteunt het herstellend vermogen van de huid (littekens), bij ruwe en schrale huid en houdt de huid elastisch.
 14. ARNICA MONTANA BLOEMEXTRACT: is voedend en hydraterend. Ter verzorging van wallen.
 15. DUINDOORNOLIE: is uitzonderlijk rijk aan voedingsstoffen. Kalmeert en voedt de droge of ouder wordende huid.
 16. ZWARTEBESSENZAADOLIE: is rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Een natuurlijk en effectief vochtinbrengend ingrediënt (moisturiser).
 17. WIEROOKOLIE: is diep voedend voor een droge, volwassen en ouder wordende huid. Beschermt de huid tegen veroudering. Helpt rimpelvorming te vertragen. Wordt gebruikt voor de verzorging van (ouderdoms-)vlekken en littekens.
 18. TOCOFEROL (Vitamine E): beschermt van nature de eigenschappen van oliën (natuurlijk conserveringsmiddel).

P.S Aangezien alles natuurlijk is, kan er uiteraard toch op een bepaalde olie een reactie ontstaan.

Zou je bovenstaande producten graag willen inzetten voor een mooie huid, dan zie je onderstaand de producten die je kan gaan inzetten voor inwendige huidverzorging. Het volgende artikel dat ik ga schrijven gaat over het Advanced Beauty Complex.

Aan te bevelen producten:

 • Beauty Complex (SKIN HAIR NAILS)
 • Advanced Beauty Complex
 • Vollagen® Complex
 • Vollagen® & Hyaluronic Acid Complex
 • Vollagen® & Silica Complex
 • Hyaluronic Acid Complex
 • Silica Complex
 • Vitamin C Complex
 • Biotin Complex
 • Zinc Complex

Op de site van Terranova vindt je een boel informatie en ook waar je het kan kopen.  www.terranovabenelux.nl

Ook nova-vitae.com verkoopt het en mail mij voor meer info   https://nova-vitae.com/serum-768-organic-skin-oil-30-ml-terranova/