Bleekselderij sap kuur

Bleekselderij is een groente die we niet vaak eten en al zeker niet over zullen nadenken dat het sap geneeskrachtig kan zijn. Grappige is dat Anthony Willems  waar deze informatie vandaan komt verteld dat het helemaal geen groente  is maar een kruid, één van de meest geneeskrachtige kruiden die er zijn. Ik heb het zelf ook ervaren hoe geneeskrachtig het is daarom heb ik me er compleet in verdiept, want het effect was bizar. Ik heb wel de gehele detox gedaan.

Het is niet het lekkerste of gemakkelijkste groente/ kruid dat er is. Het is gezond op alle manieren dat je het eet, maar geneeskrachtig is het alleen als je er een sap van maakt, op je lege maag drink en dat elke dag. Bouw het op tot een halve liter elke dag (1 stronk). Dus elke ochtend sta ik met mijn slowjuicer in de keuken mijn sapje te maken. Heel gedoe zeker schoonmaken maar als je voelt hoe goed het is heb je het er voor over.

Wat is zo geneeskrachtig aan bleekselderij sap? Normaal doen planten alles om zich zelf in leven te houden en de plant is op zich zelf gericht. Maar bleekselderij is daar niet mee bezig het is gewoon een geneeskrachtige plant voor mens en dieren die ze eten. Beter nog als je het als sap kunt drinken.

 

Inzetbaar voor elke klacht. Probeer het maar en kijk wat er gebeurt. Anders kom je naar mijn praktijk en test ik. Ook als je niet zomaar wilt beginnen kun je beter eerst een afspraak maken

Alles over bleekselderij lees dit boek maar eens, KLIK HIER

Wat zit er allemaal in wat zo goed is

1) natriumclusterzouten: Deze is in staat gekristalliseerde, toxische zouten uit het lichaam te spoelen. Uit bloedonderzoek kan het zijn als je veel bleekselderij neemt dat er teveel zouten in het bloed zitten maar dit zijn zouten die niet te vergelijken is met gewoon zout en de onderzoeken zijn niet genuanceerd genoeg om het verschil te zien. Dit is een marconatrium die in veel planten voorkomen en is  een erg gezond zout. Het zout is van belang voor de vorming van neurotransmitters. Het is een zeer krachtige elektrolytische drank en perfect bij sporters als je ziek bent geweest, wanneer je erg veel doet zweten. Ze zijn in staat gifstoffen en zware metalen onschadelijk te maken. Ook zorgen ze dat gespuis (virussen, bacteriën, schimmel) op afstand wordt gehouden en in staat overgroei te doden. Is in staat de lever te ondersteunen en ontgiften uit te scheiden en ondersteund de lever bij de galproductie. Het verjongt de lever en je huid. Ook versterkt het de immuunsysteem van de lever die de lymfocyten dus witte bloedcellen kracht bij te zetten. Ze kunnen de hersenen in en dood ziekteverwekkers. Ook verjongt het de maagklierweefsels hierdoor zal het maagzuur verbeteren.

elektrolyten in de natriumclusterzouten van bleekselderij is zo volwaardig dat geen enkel ander voedsel dit zo optimaal kan leveren. Zodra het in de zenuwen terecht komt zal als een enorme opluchting worden ervaren.

Ze helpen de cellen zuurstof op te nemen en geven het vermogen dat cellen hun gifstoffen kunnen uitscheiden. Het is ook een onderdeel van de communicatie tussen cellen en elke functie van het lichaam.

2) Plantenhormonen bevattend dat elk endocriene klier voed en aanvult dat zijn: de alvleesklier, hypothalamus, hypofyse, schildklier en bijnieren. Ook bij auto-immuunziekte zie je vaak enorme vooruitgang.

3) spijsverteringsenzymen: Deze in bleekselderij sap richten zich op de vertering in de maag. Ook kan het de enzymen in de darmen weer actief maken. Ook maakt het de darmen schoon als er teveel slijm inzit met toxische zuur. Het kan slechte bacteriën daarna beter aanpakken en vooral bij SIBO en streptokokken (verantwoordelijk voor SIBO)

4) de lever krijgt een boest van bleekselderij sap zo ook de alvleesklier

5) Vol antioxidanten in bleekselderij sap. Deze verwijderen afzetting van vet en zware metalen wanneer deze blijven zitten in ons lichaam is het voedsel van gespuis die in het lichaam leeft en ons alleen maar ziek maken. Maar antioxidanten kunnen ook oxideren en ontstaan er klachten van hersenmist, ADHD tot alzheimer, ALS en Parkinson. Bleekselderij sap heeft een positief effect tegen deze ziektes. Ook vangen vrije radicalen op.

6) vitamine C in bleekselderij sap is de beste vorm voor een goede opname. Het heeft geen metylering nodig in de lever het lichaam kan het meteen gebruiken. Dus meteen is alles optimaal beschikbaar en niks gaat verloren. Onze  levers hebben het tegenwoordig erg druk en kunnen vaak de omzetting van supplementen moeilijk aan. (druk met gifstoffen uit milieu, bestrijdingsmiddelen, E-nummers, chemische stoffen in voeding en verzorgingsproducten, medicijnen enz

7) prebiotische werking: het werkt anders het zal foute flora afbreken, goede darmflora stimuleren

8) Het bevat hydrobioactief water wat niet te vergelijken is met gewoon water. Enorm zuiverend en voedzaam.

Ben niet bang voor de bijstoffen die erin zitten. Veel is onzin of zelf een mythe volgens Anthony Willems

Veel mensen maken zich zorgen over stoffen als coumarinen, diuretische effect (is minimaal), natrium (totaal anders dan in zout en totaal niet ongezond) nitraten/ nitrieten (zit er niet in als het vers gedronken wordt en niet is geoxideerd daarom is lang bewaren geen goed idee) Oxalaten (zit in alle groente en fruit en het is volgens Anthony Willems een mythe dat dit slecht is omdat ze allemaal anders zijn en dat is nooit onderzocht ook en ook dat veel groente en fruit zo ook bleekselderij anti-oxalaten bevatten die het oxalaat te niet doen) sporalenen ( in bleekselderijsap zijn ze onschadelijk) salicylzuur ( ook weer volgens hem een mythe, bovendien is het ene kruid en geen groente

Starten met een betere gezondheid

Wanneer je bleekselderij sap gaat gebruiken kun je in het begin wel echt ongiftingsverschijnselen krijgen. Vreemde klachtjes die weer wegtrekken, even moe een paar dagen, of oude problemen laten zich even zien. Maar het kan net zo goed ook meteen verlichting geven dat verschild per persoon. Maar voor je echt kan zeggen wat het voor je heeft gedaan is het belangrijk om 1 maand dit elke dag te nemen, eerste week even opbouwen tot halve liter. Je zult merken dat je beter voelt en ja waarom stoppen. Je stopt toch bij gezonde schonen tanden ook niet met poesten? Zo is dat ook met bleekselderij sap, waarom stoppen als het zo heilzaam is en blijft. Dat er geen vezels inzitten dat is de bedoeling geen enkel probleem als je verder gezond eet vol vezels.

Je kan starten met stap 1 en het daarbij houden maar misschien wil je wel doorgaan en een sterkere detox aangaan dan doe je ook de andere stappen toepassen.

Hoe ga je te werk in stappen hoe ver je wilt gaan met de ontgifting

STAP 1

 • koop slowjuicer, waarom deze inplaats van een gewone juicer is dat het sap langzaam geperst wordt waardoor en weinig zuurstof en warmte bij komt. De voedingswaarde blijven langer goede en de oxidatie is veel minder en nog een heel groot voordeel is dat er bizar meer sap uit komt dan een gewone juicer.  Wil je een goede dan raad ik je aan https://versapers.com/nl/ De 2G is een prima juicer die ik meer dan 10 jaar al gebruik. De 3G is gewoon uitgebreider en de 5G is een hele uitgebreide. KORTINGSCODE SWEET13 krijg je 13% korting op de slowjuicer naar keuze.
 • Bouw rustig op eerste dag 2 stelen, dag 3 neem je 3 stelen enz tot je in stronk wat ongeveer halve liter is kan verdragen. Gooi de vezels weg, het is niet sonde je hebt niks aan de vezels. Door vezels of andere dingen toe te voegen aan het sap verliest het veel geneeskracht.
 • Je kan het 24 uur bewaren in koelkast niet langer de kracht neemt altijd af als je bewaard
 • Drink het op je lege maag in de ochtend, 30 minuten niks nemen
 • Bij mond problemen neem slokjes en laat het in je mond rond spoelen voor je doorslikt
 • minstens 30 dagen ga je dit elke dag doen, daarna? vermoed dat je dan nooit meer stopt.
 • Een halve liter klink absurd veel maar er is nogal wat rommel die jij verzameld hebt in je lichaam die weggespoeld moet worden. Voor dit overal komt is zelf een halve liter vaak niet eens genoeg. Je mag meer nemen tot 2 liter maar dat raad ik niet aan.
 • Ook kinderen kan je het geven.
 • 1 jaar 60
 • 2-3 jaar 120
 • 4-6 180 tot 220
 • 7-10 jaar 240 tot 300
 • ouder 475

 

Stap 2 (doorgaan met stap 1 als je ook stap 2 wilt gaan doen)

 • Beste is de hele ochtend geen vet te eten en geen eiwitten. Dan hebben de lever en nieren echt even de tijd voor goede ontgifting. Dus neem na een half uur citroenwater. Neem daarna havermout in WATER met fruit en ahornsiroop, bij honger nog wat fruit en drink in de ochtend ½ liter thee van citroenmelisse en hibiscus.
 • Zodra je vet eet verstoort dat een intense de reiniging van lever en de rest van je lichaam, de lever moet hard werken en stopt ontgiften, ziekteverwekkers in de bloedvaten en darmkanaal stagneert, oude toxische stoffen en ziekteverwekkers worden dan geremd voor afvoer, slijm, zuur verhard en vastgekoekte vetten en eiwitten in de darmkanalen kunnen niet verder weg geweekt en weggespoeld worden

stap 3 (wanneer je nog verder in de detox wilt kun je deze stap erbij nemen dan doorgaan met stap 1 en 2)

 • Wil je er meteen een detox bij doen laat dan ook de onderstaande dingen weg.
 • melkproducten
 • ei
 • gluten
 • mais
 • soja
 • varken en liefste ook rood vlees
 • edelgist
 • koolzaadolie
 • smaakstoffen
 • azijn
 • gefermenteerd producten

stap 4 (als laatste kan je ook een zware metalen detox erbij gaan nemen doorgaan met stap 1, 2 en 3)

 • Neem een zware metalen detox erbij. Neem een blender en doe daar in
 • 125 wilde bosbessen (diepvriezer AH)
 • 2 theelepels spirulina,
 • 2 theelepels gerstgrassappoeder
 • 2 theelepels dulse of plankton.
 • Handje koriander
 • wortelsap in een blender.
 • wanneer er een eiwitten te kort dreigt kun je rijstproteine erbij doen

Zeker wanneer je gespuis (virussen, bacteriën, schimmels )hebt een overbelaste lever en darmen een verzwakt, immuunsysteem en auto-immuunziekte zijn alle stappen aan te raden. MAAR wel rustig opbouwen. Dan is een natuurlijke multi vitamine wel aan te raden erbij te nemen

BIJ NOVA-VITAE.COM kun je alles krijgen de kortingscode korting20 krijg je 20% korting op alles (ook thee enz) wil je de linkjes mail me gerust (onderaan zie je mijn website)

Ontgiftingsverschijnselen

Het kan zijn dat je ontgiftingsverschijnselen ervaart MAAR DAT HOEFT NIET (ik had meteen effect zonder klachten) De klachten die het geeft, zijn ook de klachten waarvoor je het kan inzetten.

Als je ontlasting zacht wordt bij bleekselderij sap dan is dat een teken dat de spijsverteringskanaal vol zit met slechte bacteriën, slijm, virussen enz. Het kan zijn dat de lever ook al vol slib zit vol chemische stoffen uit ons milieu. Dat raak je kwijt via de ontlasting. Ook merk je dat je vaker naar toilet gaat om alle oude rommel kwijt te komen. Prikkelbare darm is al een teken dat de darmen, lever en galblaas overbelast zijn en vaak al in laaggradige ontstekingsfase zitten. Dit kan verergeren worden door melk, boter, kaas, gluten, soja en mais en ei. Dus dit weglaten zal enorm veel extra effect geven. Door irritatie van de darmen kunnen de darmen krimpen en kunnen diverticulitis , SIBO, ontstekingsziekte end ontstaan zo ook maagzweren.

Heb je na het drinken veel dorst dan komt dit omdat bleekselderij de gifstoffen uit het bloed aan het verbannen is. Prikkende mond, of verdoofd gevoel in mond komt doordat er grote hoeveelheden bacteriën of gifstoffen in de mond zitten en of grote hoeveelheid ammoniakgas doordat er voedsel in de darmen rotten en gas opstijgt via de slokdarm.

Rare metaalsmaak door bleekselderij komt door een ontgiftings reactie en een teken dat het sap in de lever terecht is gekomen en daar zijn werk doet, van pesticiden tot aardolieproducten zelf zware metalen is het aan het reinigen. Bleekselderij sap kan namelijk de oxidatieve materiaal van zware metalen wegspoelen uit alle organen en weefsels. Hoofdpijn kan ook optreden, koud voelen, zweet ruikt vies doordat ammoniak uit rottende eiwitten en niet verteerde vetten in de darmen, misselijkheid en overgeven, opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, uitslag, jeuk en acne, zure reflux.

 

Toepassen kan je op ALLE klachten en ziekte. Start maar gewoon en kijk wat het doet. Heb je meer begeleiding en informatie nodig dan kan ik specifiek alles uittesten in mijn praktijk en meer handvaten en adviezen geven.

www.persoonlijke-voeding.nl

Meer weten alles over selderij lees dan het boek hierover van medical medium Seldery juice Klik hier