Broccolitaart

 

Deze broccolitaart is heerlijk, zeer voedzaam en kan zowel als lunch of als avondeten worden gegeten. Dit recept kost je ongeveerĀ 30 minuten aan voorbereiding en 30 minuten in de oven. Je kunt de broccolitaart vooraf maken en als je moe terugkomt, even opwarmen.

 

Bodem:

200 g volkoren meel

1 ei

50 g boter

50 ml water (kan wat meer)

Snufje zout

 

Vulling

2 broccolistronken

2 rode uien

2 teentjes knoflook

Olijfolie

Zout en peper

 

150 g melk

3 eieren

Optioneel: geraspte kaas

 

Groente in de taart

 

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli gaar (niet te zacht)
  • De uien in kleine stukjes snijden
  • Pers de knoflook
  • Bak de uien in olijfolie en voeg de knoflook eraan toe met wat zout en peper naar smaak
  • Haal het van de warmtebron en meng de gare broccoli erdoor
  • Verwarm de oven voor op 200 graden

De bodem Over de groente

  • Neem een taartblik en vet dit in met boter
  • Meng meel, ei, boter en water samen en maak er een deeg van
  • Het deeg rol je uit en leg je in het taartblik
  • Daar bovenop leg je het groentemengsel

Over de groente

  • Klop de eieren en de melk samen met een staafmixer ongeveer 1 minuut en verdeel dit mengsel over de groente. (als je het lekker vindt, kun je 200 gram geraspte kaas door het mengsel roeren)

 

Zet de schotel in het midden van de oven gedurende 25 – 30 minuten.