Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken.
4 personen
2 grote courgettes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 groot blikje tomatenpuree
400 gram rundergehakt (of vegan gehakt)
1 eetlepel kaneel,
zout en peper
100 gram geraspte kaas (of vegan kaas)
olijfolie
Béchamelsaus
4 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
½ liter melk (rijstmelk)
3 eieren
50 gram geraspte kaas (of vegan kaas)
- Neem een ovenschaal
- Smeer deze in met olijfolie
- Leg hierop de plakjes courgette
- Snij de ui klein en bak ze in olijfolie
- Rul het gehakt hierin mee
- De tomatenpuree, kaneel en geraspte kaas erbij mengen
- Proef even, kan zijn dat er meer kaneel, zout of eventueel peper bij moet
- Leg dit mengsel op de courgetteplakjes
- Bedek het gehaktmengsel weer met een laagje courgetteplakjes
De béchamelsaus
- Neem een schone pan
- Smelt de boter (niet bruin)
- Haal van het vuur
- Roer het meel erdoor tot een meelbal ontstaat
- Zet de pan weer op het vuur en doe langzaam de melk erdoor tot alles is opgelost
- Haal de pan weer van het vuur af en roer heel goed de eieren en geraspte kaas erdoor
- Pan weer terug op het vuur en even doorkoken tot een dikke gelijkmatige saus is ontstaan
- Dit mengsel bovenop de courgetteplakjes draperen
Oven op 200 graden voorverwarmen en 35 minuten de moussaka erin bakken.
Je kunt het uiteraard meteen eten of bewaren in de koelkast. Je kunt het gerecht weer opgewarmd serveren met een Griekse fetasalade erbij.
Meer recepten vind je in mijn kookboeken ga naar deze link voor de boeken