Een onverwacht heerlijk en voedzaam gerecht. Dit recept bevat alles wat je nodig hebt en kan zowel als lunch of als avondeten gegeten worden. Het is zowel warm als koud erg smakelijk. Ook dit gerecht kun je van te voren maken. Je kunt het koud of warm eten (en eventueel even opwarmen)
Recept voor 4 personen:
- 150 gram quinoa
- 1 grote pot kikkererwten
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- Bospeen (hele bos)
- 1 koolrabi
- 2 pastinaken
- 12 cherrytomaten
- 8 mini rode bieten
- grof zout en wat peper
- verse tijm
- olijfolie
Maak de groente schoon, schil de koolrabi en pastinaken en snijd ze in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. De rode bieten schillen en in vieren delen, de knoflook pellen en er eventueel plakjes van maken.
Alle groente op een bakplaat met bakpapier leggen, (rode bieten apart anders wordt alles rood).
Over de groente sprenkel je behoorlijk veel olijfolie. Voeg wat grof zout, peper en redelijk wat verse tijm toe.
Verwarm de oven voor op 225 graden en laat het gerecht zo’n 30 minuten in de oven, tot de groenten beetgaar zijn (eventueel omscheppen)
Ondertussen kook je de quinoa.
Pot met kikkererwten openen en de erwten in zeef afspoelen en laten uitlekken
WARM: Eet je de groente warm, dan kun je deze mengen met de warme quinoa en warme kikkererwten.
KOUD : Eet je de groente koud, dan hoef je de kikkererwten niet op te warmen en laat je alles goed afkoelen
meer recepten die mijn boeken https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php