Hummus met gedroogde tomaten
Ingrediënten
400 g uitgelekte kikkererwten
1 el tahin
handjevol zongedroogde tomaat (in olie)
Keltisch zeezout
Peper en zout
Olijfolie (alleen als het nodig is)
Pak een keukenmachine en doe alle ingrediënten bij elkaar. Als het een mooie rode mousse is, is het klaar. Vind je de hummus wat te dik, voeg dan een beetje olijfolie toe.
GOOI DE AFGEGOTEN KIKKERERTWEN VOCHT NIET WEG. MAAK ER WAT LEKKERS VAN
Chocoladetoetje (van het afgegoten kikkererwtenvocht)
Wanneer je hummus maakt, wordt meestal het vocht van de kikkererwten weggegooid. Bewaar het eens en maak er een heerlijk toetje van. Dit toetje maak je pas als je terug komt van je tocht, dus zet het vocht in een bakje in de koelkast.
Wat heb je nodig:
140 ml kikkererwtenvocht (ongeveer, mag meer of minder zijn)
3 – 5 eetlepels suiker (palmsuiker is gezonder). Even proeven wat je lekker vindt aan zoetheid.
1-2 eetlepels cacao (proef wat je lekker vindt aan chocosmaak)
Giet de kikkererwten uit een potje af en doe het kikkererwtenvocht in een schaal.
Mix het vocht tot het stijf is geworden, zal een minuut of 3 duren op hoogste stand van de mixer.
Doe, als het stijf is, de suiker erdoor en mix het goed door.
Dan voeg je de cacao erdoor en weer mix je, nu zie je dat het de luchtigheid wat verliest en dat is goed, nu krijg je meer een toetje.
Doe het in een leuk schaaltje en versier het wat maar eet het wel meteen op.
Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)
- Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
- Gezonde wereld gerechten
- Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
- Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)
Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.