GROENTE DIE JE RAUW KUNT ETEN (en recept)
Heel veel mensen denken bij een salade aan tomaat, komkommer en sla. Een enkeling nog aan verse ui, wortel en paprika maar dan hebben we het meestal wel gehad. Toch zijn er waanzinnig veel groente dat echt heerlijk is om een salade van te maken of je in een smoothy kunt stoppen. Hieronder zie je groente die alle rauw gegeten kunnen worden. Wanneer je het snel koud hebt kijk dan in mijn boek “Te koud? Te warm? Eet wat bij je past” welke groente je lichaam koud maken en welke dat niet doet. Zo is wortel en venkel bijvoorbeeld thermisch warm, terwijl tomaat en komkommer juist je lijf koud maken.
RAUW TE ETEN ZIJN:
• Aardpeer
• Andijvie
• Artisjok
• Bieten
• Bleekselderij
• Bloemkool (niet teveel)
• Boerenkool
• Broccoli
• Chinese kool
• Courgette
• Knolselderij
• Knolraap (meiraap)
• Komkommer
• Koolraap
• Koolrabi
• Okra
• Paksoi
• Paprika
• Pastinaak
• Pompoen
• Postelein
• Raapstelen
• Rabarber
• Radijs
• Rodekool
• Snijbiet
• Spinazie
• Spitskool
• Tomaat
• Ui
• Venkel
• Witlof
• Wittekool
• Wortels
 
De salade die ik heb gemaakt is van de groente op de foto, dit is:
Wortel, venkel,tomaat,pastinaak, komkommer, avocado, andijvie,koolrabi.
Snij het in kleine stukje, vooral de pastinaak. Maak van olijfolie en walnootolie met wat honing, azijn en mosterd een sausje.
 
Probeer te experimenteren en verrassende groente door elkaar te mengen. Neem in de supermarkt eens de dingen mee die je normaal laat liggen. Zo vindt ik de koolrabi echt verrassend lekker.