Een snel en gemakkelijk recept:

500 g volkoren speltmeel

4 eieren

4 eetlepels bio-kokosvet

50 tot 75 g eiwit-proteïne (kan wei-, rijst- ,hennep-  of soja-proteïne zijn)

2 eetlepels bakpoeder

150 g honing

Scheut melk (rijst-,haver-,  amandel-  of soja)

(optioneel vanille)

 

  • Zet de oven aan op 175˚ C
  • Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine
  • Voeg langzaam de melk toe tot het een deeg wordt dat dikker is dan cakebeslag en zachter dan brooddeeg
  • Neem een cakeblik of een tulbandvorm en vet dit in met kokosvet
  • Vul de vorm met het deeg
  • Zet 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het deeg gaar is ( de prikker komt ‘schoon’uit het deeg) . Is dit niet het geval, laat het deeg dan nog wat langer in de oven garen.

Zelf heb ik voor een tulbandvorm gekozen omdat deze de warmte van binnen en buiten beter geleidt en dat is bij dit recept wel handig. Bovendien  snij je er handige dikke brokken van wat in de tas minder snel stuk gaat dan cake.

 

 

Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)

  • Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
  • Gezonde wereld gerechten
  • Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
  • Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)

Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.

https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php