3 pastinaken

½ pompoen

300 gram verse spinazie

Paar flinke handen rucola

2 rode uitjes

2 Ronde zachte geitenkaasjes

Olijfolie

Lijnzaadolie/ walnootolie

Mosterd

Azijn

Honing

·         Schil de pastinaken met de kaasschaaf en maak er dan plakjes van.

·         Schil een halve pompoen en maak er blokjes van

·         Snipper de uitjes

·         Zet water op en kook even de pompoen tot het wat zachter is

·        Even kort de pastinaken en de uitjesblancheren

·         Laat het afkoelen.

·         Doe de salade bij elkaar.

·         Zet het geitenkaasje in de oven tot het iets smelt en een klein bruin korstje ontstaat.

·         Maak de dressing van de olie, mosterd, azijn en honing.

·         Meng de afgekoelde pastinaken, pompoen en uitjes door de spinazie en rucola en voeg daarna de dressing erover en meng het goed.

·         Verdeel het over 4 borden

·         Leg het beetje gesmolten geitenkaas in het midden van de salade.

4 personen

Bij een melkallergie, bak je wat bio-kipstukjes en voeg deze door de salade.

MEER TIPS OVER VOEDING: http://www.facebook.com/EenGezondeEter