Dit is een vervelende aandoening waar maar weinig over bekend is en weinig hulp in de vinden is. Zeker regulier is het moeilijk te behandelen. Het is niet alleen niet mooi om te zien, maar het kan ook een erg pijnlijk aandoening zijn. Pijn komt door of spanning op de huid of door ontstekingen. Er is ook nog niet zoveel over bekend, en veel spreken elkaar ook tegen. Dat maakt het deze aandoening moeilijk te behandelen. Verbeteren zal vaak moeilijk zijn maar stabiliseren is wel mogelijk. Het is ook vaak een erfelijke aandoening maar niet altijd is dit het geval.

Het is een ziekte waarbij de vochtafvoer via de lymfe verstoord is en er een enorme vet stapeling plaatsvindt. De benen, armen en heupen worden bizar dik.  Het wordt steeds erger en zeker als je geen actie onderneemt. Je ziet dan ook in stadiums de benen, armen en heupen dikker worden terwijl de romp verder vrij normaal blijft echter zijn er ook mensen die over het hele lichaam deze aandoening hebben. Vrouwen willen lijnen of gaan vasten maar tot hun verbazing worden de plekken waar de lipoedeem zit niet kleiner, sterker nog het kan het verslechteren omdat het lichaam vaak zijn eigen spieren en bindweefsel opeet voor energie.

De huid bij lipoedeem staat onderspanning wat pijn doet en er ontstaan deuken, bobbels en oneffenheden op de huid. De ontstekingen die kunnen ontstaan geven ook veel pijnklachten.

Hoofdoorzaak is naar alle waarschijnlijkheid de hormonen, maar er zijn nogal wat hormonen in ons lichaam. Ook is er nog niet zoveel onderzoek naar gedaan. Verder kan darmproblemen ook een grote reden zijn. Verder direct of indirect kan slechte voeding en snel dikker worden met weinig beweging een rol hebben. De lever, allergieën en insuline resistentie zie je ook vaak terug en wanneer je hierop gaat werken samen met een ondersteunende lymfe drainage zie je echt wel effect.

Wanneer je lipoedeem van dichtbij bekijkt dan zie je dat de doorbloeding slecht is. Het vocht wordt via de lymfe slecht afgevoerd, en de vetopslag is groot. Masseer daarom je plekken heel veel en verder ga hulp zoeken in salons die hierin gespecialiseerd zijn.

Hormonen: Lichaam zit vol met hormonen dus ja welke is dan de oorzaak.

Wat vaak voorkomt is dat het schildklierhormoon een reden is. De schildklier kan vertragen door een legio aan redenen, zoals: Te korten aan jodium, selenium, zink, L-tyrosine. Doordat je flink gelijnd hebt. Maar ook door de overgang of  doordat er een epsteinbarr virus inzit, verder door langdurige stress of heftige stress. Ook erg veel soja vertraag de schildklier.

Wanneer het oestrogeen en progesteron niet in balans is.  Vaak hebben vrouwen al last van PMS waarbij het progesteron te laag is en oestrogeen vaak te hoog. Ook in de overgang ontstaat dat waardoor vrouwen pas bij die leeftijd het krijgen. Ook kan het oestrogeen op zich zelf veel te hoog zijn. Dat kan door xeno-oestrogene of door voeding (soja, lijnzaad, bier, cafeïne enz) Deze disbalans kan dan lipoedeem veroorzaken.

Cortisol: dat is een stresshormoon, wanneer die te hoog is dan zal de schildklierass en de oestrogeen/ progesteron ass altijd minder aandacht krijgen, dus deze verzwakken. Daarnaast gebruikt cortisol als grondstof progesteron waardoor er flinke balansen ontstaan.

Te weinig beweging, sport echt heel veel, 10.000 stappen en wat krachtsport elke dag!!

Te slechte ontgifting door de lever. Kan ontstaan door verkeerde voeding, door lekkende darmen, of gewoon dat je lever overbelast is door manier van ons leven. Afvalstoffen kan de lever niet kwijt en slaat het op in vocht en vet zover mogelijk van vitale organen af zoals de plekken waar lipoedeem ontstaat.

Darmen die uit balans zijn, kan ook een reden zijn, hierdoor krijg je op zich al flinke onbalans in het lichaam wat weer stress geeft, maar ook kunnen de lekkende darmen ontstekingen in het lichaam bevorderen.

Insuline is ook een hormoon die een oorzaak of medeoorzaak is. Dit heeft met suikerspiegel te maken en door insuline resistentie wordt iedereen dikker en kan zeker een grote mede-veroorzaker zijn.

Lymfe die niet goed kunnen stromen, strakke kleding, weinig beweging of teveel afvalstoffen in het lichaam wat niet afgevoerd kan worden door de lymfe. Detox aan de lymfe is dan noodzakelijk. Heel veel bewegen want de lymfe heeft geen pomp maar beweging is de natuurlijke pomp. Zeker als er ook een groot zout verbruiker bent kan dit kalium tekorten geven, zeker als iemand niet veel groente eet waar veel kalium in zit. Kalium is vocht afvoerend en een tekort hieraan en teveel aan natrium is een reden dat je teveel vocht vast houdt.

Tekorten aan vitamine en mineralen. Ook dit kan weer indirect problemen geven aan de schildklier of andere hormonen want voor alles is eiwit nodig en een legio aan voedingsstoffen en te korten kan veel klachten geven en lipoedeem zowel direct of indirect beïnvloeden

WAT TE DOEN

 1. Het is absoluut raadzaam om de doorbloeding te stimuleren, vocht af te voeren via hulp zoals lymfedrainage waar vele apparaten weer voor zijn in salons
 2. Enorm veel te bewegen om de lymfe te stimuleren en spieren, bindweefsel te activeren
 3. Suiker en witte bloem 100% te mijden
 4. Darmflora te helpen met probiotica en gezonde voeding wat liefste door mij is uitgetest want voor iedereen geld een ander voedingspatroon (mijn boek darmklachten of consult)
 5. Lever te ontgiften, door thee, en lever producten en 500 gram groente elke dag
 6. Schildklier te helpen  https://www.persoonlijke-voeding.nl/blog/columns/de-schildklier-2/
 7. Oestrogeen omlaag te brengen  (mijn boek wegwijs in de overgang of consult)
 8. Progesteron te boesten (mijn boek wegwijs in overgang of een consult)
 9. Let op je stress, meer rust en regelmaat
 10. Je kunt zorgen dat je voldoende eiwitten eet  https://www.persoonlijke-voeding.nl/blog/columns/eiwitten/
 11. Zorg dat je tekorten aanvult, natuurlijk is dat bij iedereen anders maar goede multi vitamine van reform zaak kan al verschil geven. Uiteraard test ik alles voor je uit.

Best is de reden te ontdekken en dat kan ik uittesten bij een uitgebreide test, maar het is wel een aandoening dat ik niet kan garanderen dat het ook gaat helpen zo ingewikkeld is deze aandoening. Je komt maar 1 x en de test duurt 2 uur en kost maar 75 euro. Dan zien we de reden en ga ik specifiek daarop werken om te zorgen dat de lipoedeem gaat afnemen in het positief scenario of in ieder geval niet te laten verergeren maar dat is altijd afwachten. Ik tets kan alles wat hierboven staat en geef advies zie uitgebreide test. https://www.persoonlijke-voeding.nl/werkwijze.php  

Ook ga ik uittesten welke tekorten je hebt en daarnaast extra supplementen inzitten om je bindweefsel te versterken.

Ontstekingen moeten verminderen in het lichaam want in lipoedeem zitten vaak ontstekingen.

Dat doe je weer door voeding, door supplementen die allemaal raadzaam kunnen zijn, uiteraard test ik uit welke je lijf nodig heeft, hier staan de producten voor de darmen, schildklier enz enz niet bij, dus is puur op bindweefsel te versterken

L-Lysine
Glucosamine
Silicium
Collageen
Vitamine C
SAMe
Chondroïtine
Mangaan
OPC
Pycnogenol
MSM
L-Arginine
Eiwitten (proteïnen)
Koper

 

www.nutritioncompany.eu is een groothandel die alleen maar goede producten verkoopt. Ga daar naar toe als je supplementen nodig hebt. Je mag mijn praktijk kortingscode van 20% gebruiken code is 221292