• 500 gram bio-wortels
  • 300 gram glutenvrije meel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 4 bio- eieren
  • 2 eetlepels bio- pompoenpitten
  • 6 vijgen
  • 150 gram bio-honing of rijststroop
  • 100 ml Rode palmolie van Amanprana (hou je niet van die smaak dan kokosolie)
  • 1 theelepel zwarte citroenpoeder (amanprana)
  • Puntje vanille

 

  • Leg in een cakeblik bakpapier
  • Zet oven aan op 180 graden
  • Raps de wortels klein en doe de rasp in een grote kom.
  • Snijd de vijgen in kleine blokjes
  • Meng de droge producten samen (glutenvrije meel de bakpoeder, citroenpoeder  vanille, pompoenpitten en vijgen)
  • Verwarm de rode palmolie in een pan
  • Rode palmolie mix je eerst goed met de wortels en de eieren en honing.
  • Daarna voeg je de droge stoffen toe en meng je alles goed
  • Doe het beslag in je cakeblik en zet deze 50 a 60 minuten in de oven (houd hem de laatste minuten even goed in de gaten)

Je kunt op de cake een wit laagje smeren met  witte kokospasta So Vegan van AH (is ook bio maar zit wel rietsuiker in)

Heerlijk recept als tussendoor of als lunch.

WAT IS RODE PALMOLIE

De rode palmolie van Amanprana wordt gewonnen uit het vruchtvlees van biologisch verbouwde palmvrucht. Onze Rode Palmolie is puur natuur en bevat al zijn waardevolle voedingsstoffen en heerlijke smaak. De olie is niet geraffineerd, gebleekt of ontgeurd en is ongehard. Van de natuur rechtstreeks in de glazen pot.

Rode palmolie is niet hetzelfde als witte palmolie. De laatste is namelijk een afvalproduct. De witte palmolie is geraffineerd, al het goede wordt hierbij uit de rode palmolie gehaald. Denk hierbij aan caroteen, de sterolen en vitamine E. Kies voor de duurzame en biologische Rode Palmolie van Amanprana. Voor deze rode palmolie worden GEEN bossen gekapt en door deze olie worden dieren niet bedreigd, tegendeel dit merk staat voor eerlijk en duurzaam.

Wat is gedroogde citroen?

Gedroogde citroen of loomi wordt veel gebruikt in de Oriëntaalse keuken en is de lieveling van Chef en auteur Yotam Ottolenghi. Deze zwarte citroen geeft karakter aan stoofschotels, soepen, marinades en tajines. 

De gedroogde citroen van Amanprana wordt op artisanale wijze gedroogd. De citroenen worden gedurende 5 minuten in gezouten water gekookt en daarna enkele weken lang gedroogd tot ze hard en zwart zijn. Ze geven een citrusachtige, rokerige smaak aan het gerecht, waardoor een alledaags gerecht iets kruidigs en pittigs krijgt.

  • Gebruik het citroenpoeder als specerij om extra karakter toe te voegen aan stoofschotels, soepen, marinades en tajines.
  • Laat de gedroogde citroenschijfjes meekoken in het kookwater voor stoofschotels, bouillon of bij je rijst voor een frisse en zoete smaak.

Rode palmolie is https://www.amanprana.eu/product/voeding/rode-palmolie/

Gedroogde citroen vind je hier https://www.amanprana.eu/product/voeding/zwarte-gedroogde-citroen/

 

pastinaak, pompoen en geitenkaas