3 tot 4 porties
De salade
300 gram quinoa (kan de witte zijn of de gemengde kleuren van verschillende quinoa soorten)
2 bouillonblokjes
Een groot bakje cherrytomaten (25 stuks)
1 avocado
Kleine komkommer
1 potje kikkererwten
1 klein uitje
1 punt paprika
Handje munt bladeren
Handje basilicum bladeren
Handje pompoenpitten
Handje zonnebloempitten (er zijn ook gemengde pitten mixen te koop in supermarkten)
Handje walnoten
veldsla
Dressing
4 grote eetlepels walnootolie
1 grote eetlepel mosterd
2 eetlepels honing
- Kook de quinoa gaar zoals op het pak vermeld staat vermeld met de bouillonblokjes
- Giet de kikkererwten af
- Snij de ui, avocado, cherrytomaten, komkommer, paprika, munt en de basilicum in kleine stukjes
- Voeg de groente, kruiden, kikkererwten, noten en pitten samen en meng dit met je handen
- Maak daarna een dressing door de walnootolie, mosterd en honing samen te voegen en dit met een vork goed samen te kloppen
- Voeg ook de dressing bij het groente mengsel
- Wanneer de quinoa klaar is afgieten en laten afkoelen, pas koud mengen met het groente mengsel.
- Zet het in de koelkast en je kunt het 2 dagen bewaren.
- Bij het opdienen leg je de veldsla verspreid over het bord waardoor je een bedje krijgt waar je de quinoa op serveert.
Eventueel als je niet wilt wachten dat de quinoa afgekoeld is, dan laat je hem met een keukendoek eroverheen staan op je keukenblad en het groente mengsel zet je in de koelkast, wanneer je terug komt meng je het.
Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)
- Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
- Gezonde wereld gerechten
- Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
- Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)
Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.
https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php
Benieuwd welke voeding bij jou past?