Review van Jan uit Gemert

Voor iedereen die twijfelt aan de kwaliteiten van een persoonlijke voedingstest bij Irene Lelieveld, wil ik (man, 70 jaar) graag mijn ervaringen delen. De helft van mijn leven worstel ik met een (ongeneeslijke) darmziekte en wel Colitis Ulcerosa voor de geïnteresseerden.

Omdat ik een afkeer heb aan chemische geneesmiddelen, (die niet echt genezen, maar alleen ontstekingen trachten te genezen of te voorkomen),  heb ik al 35 jaar een zoektocht ondernomen in  allerlei alternatieve geneeswijzen. Die gaven altijd maar beperkt een positief effect en altijd maar van korte duur. Het meeste baat had ik bij een faeces-transplantatie in een dure Engelse kliniek. Daar ondervond ik een opzienbarende  verbetering van mijn gezondheid in een week tijd. Jammer genoeg verdween dat effect na enkele maanden.

Vorig jaar kwam ik op het idee , via een arts, om een voedselallergie-test te laten uitvoeren. Dat gebeurde, via bloedafgifte, bij een erkend laboratorium in Weert. Met als resultaat een hele lijst van voedingsmiddelen waar ik duidelijk allergisch voor was. Van lactose wist ik het al, van gluten had ik een sterk vermoeden, en beide gebruikte ik al jaren niet. Maar van allerlei andere producten had ik nooit begrepen dat je daar ook allergisch voor kunt zijn, in mijn geval vlees van zoogdieren, en een heleboel granen en groenten en fruit.  Mijn vrouw en ik vonden dat zo opzienbarend, dat we twijfelden aan de test.

Dus een second opinion gezocht en door grote toeval, via kennissen ook gevonden. En dat was dus de praktijk van Irene Lelieveld…

Met de nodige scepsis,  maar ook met een open mind, naar Sittard.

Haar website had me toch wel het vertrouwen gegeven, dat ik met een deskundig, eerlijk  en ervaren iemand te maken had, die wist waar ze over sprak en die dus zeer integer was. Ze deed dit werk duidelijk niet om veel geld te verdienen aan kwetsbare mensen, maar om anderen te helpen.

Na een zeer vriendelijke ontvangst door een zeer aardige Irene deed ze middels een kinesiologische methode   een uitvoerige test van ruim 2 uur. Hierin  werden tientallen voedingsmiddelen doorgenomen: vele planten en diersoorten kwamen voorbij, evenals kruiden, specerijen en noem maar op.

Uiteraard was ik razend benieuwd naar het resultaat in vergelijking met mijn laboratoriumtest.

En….ik viel van verbazing bijna van mijn stoel: op enkele kleine details na, was de uitkomst exact hetzelfde als bij de laboratoriumtest. De verschillen zaten hem in details als: nooit meer een kippenei eten, tot 1 x per week mag dat wel.

De uitslag bevestigde dus van beide kanten dat dit voor mij noodzakelijk was.

Maar… Irene gaf meteen duidelijke adviezen over supplementen, dus extra voedings-stoffen die mijn lijf nodig heeft en niet binnen kreeg via de normale voeding  (en dus was ik altijd moe en had vaak hoofdpijn en buikpijn en last van zogenaamde “hersenmist” waardoor je niet helder kon denken).

Thuisgekomen onmiddellijk aan de slag en me strikt aan het dieet houden.

En?……Binnen vier dagen had ik resultaat! Ik wist echt niet wat me overkwam: niet meer wakker liggen door een rommelende buik, geen hoofdpijn bij het opstaan of buikpijn overdag en geen “hersenmist”meer. En een normale ontlasting op vaste tijden.

Je snapt dat ik dolblij ben met het resultaat, en iedereen in mijn omgeving viel het op dat mijn energie enorm gegroeid is en dat ik weer helder uit mijn ogen keek… En dat effect is al 5 weken gebleven en zal ik verwacht in de toekomst ook zal zijn. En dat zonder medicijnen… Of als je het bekijkt als Hippocrates, de Griekse grondlegger van de geneeskunde: “Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Dat mag Irene op haar voordeur spijkeren, want zij bewijst deze stelling in haar praktijk.

De huidige Coronatijd gebruik ik dus om alle achterstallige onderhoud aan mijn huis met veel zin en vol energie aan te pakken.

Dus: voor iedereen met voedingsproblemen; aarzel niet en maak een afspraak, desnoods digitaal en op afstand. Maar dan mis je het warme contact , face tot face, met die reddende engel Irene.