Dit interview is afgenomen door Lina Damo op 31 januari 2015. Het was een opdracht van haar training om iemand vragen te stellen die in het voedingsvak zit.

Dit is het resultaat.

 

Iedereen heeft gelijk

Steeds vaker weten mensen niet meer wat ze moeten geloven als het om voeding gaat. Zo veel experts en allemaal zeggen ze iets anders. Voedingstherapeut Irene Lelieveld  doet er zelfs nog een schepje bovenop. “Iedereen heeft gelijk” beweert ze. Dat maakt het alles behalve duidelijker, toch? Maar wat Irene bedoelt is, ieder mens is anders. Voor de een werkt dit, voor de ander dat. Dus voor elke theorie is een doelgroep die er baat bij heeft. De kunst is om te weten wat voor jóu werkt. En daar heeft Irene een manier voor: (auto)kinesiologie. Het is haar werk en passie om met toepassing van (auto)kinesiologie mensen te helpen hun weg te vinden. Zodat ze van hun klachten afkomen en zich weer fit gaan voelen.

 

ONDERBEWUSTZIJN

Je onderbewustzijn weet heel goed wat goed voor jou is. Dat is het uitgangspunt van (auto)kinesiologie. De kennis die al bij jou aanwezig is, spoort Irene op door spiertesten te doen. Door een vraag te stellen en op een bepaalde manier en op bepaalde plekken te voelen hoe je spieren daarop reageren. Dat klinkt vaag en dat is het misschien ook wel. Maar het werkt. Irene vertelt: “Ik had een huilbaby. Niets hielp! Uiteindelijk kwam ik er na een lange zoektocht achter dat mijn baby allergisch was voor mijn moedermelk. Via een kinesioloog kwam ik hierachter. Wat was ik blij dat ik eindelijk de oorzaak en daarmee de oplossing had gevonden!”. Na deze ervaring is Irene zich verder gaan verdiepen en zelf een opleiding tot (auto)kinesioloog gaan doen.

 

HAAR PRAKTIJK

Haar praktijk bestaat nu meer dan 10 jaar. In al die jaren is Irene veel mensen tegengekomen met een allergie. “Veel mensen zijn allergisch voor bepaalde voedingsstoffen, zonder dat ze het zelf weten. In dit soort gevallen kun je voeding inzetten als medicijn. Door simpelweg te schrappen waar je niet tegen kunt en te gaan eten wat bij je past, kun je een ander mens worden. Een ander voorbeeld van de genezende kracht van voeding is om alleen dat te eten wat je kunt verdragen en toe te voegen wat je lichaam mist. Dat werkt heel goed bij mensen met darmproblemen.” Irene heeft een schat aan ervaring en kan mensen snel op weg helpen. Dat is fijn omdat ze in Zuid-Limburg woont en mensen vanuit het hele land naar haar toekomen. Meestal is 1 persoonlijk consult al genoeg en daarna kan er via andere kanalen contact worden gehouden.

 

ADVIES OP MAAT

Irene is een nuchtere, vrolijke dame die op haar unieke manier mensen helpt. Via haar praktijk, haar boeken en door het geven van lezingen. Ze geniet van alles wat ze doet. ‘Als het zo moet zijn, dan komt het vanzelf’ is haar motto. Vooralsnog heeft ze gelijk. Haar praktijk is gevuld zonder dat ze reclame hoeft te maken. Zelfs in deze tijd waarin de concurrentie steeds groter wordt. Maar met een specialisme als (auto) kinesioloog heeft Irene echt iets extra’s te bieden. Een voedingsadvies op maat. Omdat iedereen uniek is. Dat onderscheidt Irene van een hoop andere voedingstherapeuten!