2021 op zeilvakantie ontdek ik een teek, mijn grootste nachtmerrie omdat ik in mijn praktijk de meest schrijnende cliënten heb die de ziekte van lyme hebben.  Bizar wat deze ziekte met iemand kan doen, mensen die hun bed niet meer uit kunnen, spasme hebben en sommige die totaal niks meer kunnen. Dat zijn de heftige die niet vaak voorkomen gelukkig. Ook krijg ik veel mensen die gewoon hun leven kunnen voortzetten maar continue moe zijn en andere lyme klachten.  In grote paniek haal ik hem weg en denk er niet over na om hem op te sturen om te kijken of er lyme inzit. Je bent op vakantie en heb de informatie ook niet bij de hand. Ik bel de arts maar zolang ik geen kring heb krijg ik geen antibiotica en na het bellen van een tweede arts bij mij in de buurt krijg ik het zelfde bericht (terwijl 50% van de mensen met lyme nooit een kring hebben gehad)

 

3 dagen erna zwelt mijn lymfe in mijn nek op en krijg ik een koortslip die ik al 15 jaar niet meer heb gehad. Alarm bellen gaan aan. Ik zelf kan kinesiologish testen maar door mijn paniek test ik alleen maar ja je hebt lyme. Dus ik besluit een collega te bellen om in alle rust eens te kijken of dat klopt. Inderdaad uit die test komt het naar voren maar ook dat het een oude lyme is die getriggert is door de teek. Hij zei ”ben maar blij dat je geen antibiotica heb gekregen want een oude lyme zal daar juist heel slecht op reageren en wordt het erger”. Alleen bij nieuwe infectie werkt antibiotica.

Rustige blijven dacht ik bij me zelf, je hebt al zoveel mensen behandeld met goede resultaten je kan je zelf ook behandelen.

Het is een lang en geduldig proces en steeds vaker snap ik nu opeens waarom ik bepaalde klachten had terwijl ik zo gezond leef en eet. Ik ben nog naar 2 andere collega’s gegaan om zeker te weten dat hun het ook kunnen zien. Bij 1 andere die nog uitgebreider test kwam aar voren dat ik bizar veel gespuis en bij levend bloedanalyse zag ze ook de lyme zitten maar niet veel volgens mij als ik zo meekeek.

Doordat ik al jaren en jaren natuurlijk enorm op mijn voeding lette en heel veel aan ontgifting deed, hoefde ik niet bij het begin te beginnen. Bovendien had ik niet zo’n erge klachten omdat mijn lichaam alleen voedsel krijg wat bij me past en ik enorm goed altijd al bezig ben, dus mijn immuunsysteem was best oke. De lyme is bij mij in het hart gaan zitten dat noemen lyme cardio. Uiteraard zit het in de gewrichten en in de zenuwbanen. Maar het is zich echt in het hart gaan nestelen en daar een lekkende hartklep veroorzaakt en dat mijn hart enorm gevoelig is geworden op voeding en histamine. Waarom mijn hart heb ik ook uitgezocht en dat heeft weer te maken met over groot familie die bepaalde ziektes hebben gehad waardoor in het DNA van mij die gevoeligheid op lyme in het hart zit, beetje vreemd verhaal uit de homeopathie maar ik kon me er wel in vinden. Ik zelf denk ook door hartzeer wat ik heb gehad in verleden.

Dus ik zal altijd nu met mijn hart moeten leven die niet optimaal is maar verder heb ik weinig beschadigingen of ellende.

Normaal gesproken bij lyme ga je altijd kijken waarom je immuunsysteem zwak is, ik ben erg gevoelig voor stralingen en zo zijn er nog wat dingen waar ik nu op let. Mijn lever ontgift moeizaam en heeft ontzettend veel aandacht altijd nodig. Ook heb ik door een val op een trap een chronische ontsteking in mijn rug die het immuunsysteem onder flinke druk zet.

Ik eet alleen nog wat bij me past(dat test ik altijd uit voor iedereen dus ook voor mij zelf kan ik dat) Dit zijn vaak heftige voedingspatronen en normaal mee-eten kan niet meer. Mijn hart en mijn immuunsysteem reageert enorm sterk op voeding. Bij fouten krijg ik een zeer zeer opgefokt gevoel in mijn hart, heb ik om de 3 normale slagen een keiharde bonk en ben ik moe en zeer angstig (niet dat ik angstig ben want ik weet dat het overgaat maar angst is de emotie die op het hart zit en zodra die uit balans is ervaar je gewoon angst) . Dan heb ik mijn immuunsysteem een boest gegeven met verschillende supplementen (veel en duur). Ik wist al veel van lyme maar ben me uiteraard nog veel meer gaan verdiepen hierin omdat ik werkelijk alles wilde weten. 

Ik ben met tincturen aan de gang gegaan die lyme en ander gespuis afdoden want bij mij zitten meerdere virussen en bacteriën in het bloed die samen zich heel sterk maken. Dat er zoveel in het bloed zaten en zelfs erbij zitten die ik onmogelijk kon hebben door mijn leven was het duidelijk dat dit via de bloedtransfusie naar binnen is gekomen. In een zak bloed zitten van vaak 5 verschillende mensen bloed en dus ook hun gespuis en nu dus allemaal in mijn bloed. Dit ben ik allemaal gaan behandelen met die kruiden tincturen. Ik kan gelukkig dit allemaal uittesten wat en hoeveel en wanneer ik dat nodig heb.

Alleen al het opbouwen van 1  tinctuur om lyme te doden ben ik zeker 4 maanden mee bezig geweest, als het te snel gaat krijg je een herxheimer effect wat ik wel eens in lichte mate heb gehad heb, nou dan denk je echt dat je de boel  voorgoed verziekt heb zo slecht voel je dan. De afvalstoffen die vrijkomen hiervan kan het lichaam niet aan. Dus opbouwen gaat echt per druppeltje per week of vaak nog langer dat je er wel 3 weken mee moet wachten. Ondertussen het het belangrijk dat je de ontgifting van hersenen, nieren, lever en lymfe met tincturen flink gaat stimuleren om de afvoer te helpen.

Dat alles heeft bij mij maar een klein jaartje geduurd omdat ik alles precies en perfect kon uittesten en ik niet bij het begin hoefde te beginnen zoals de meeste mensen die echt wel jaren en jaren bezig zijn met alles. Nu voel ik me goed, als ik stop met tincturen voel ik wel dat ik na een dag of 5 wel me iets slechter voel. Maar ze zeggen ook dat die rotzakken (lyme) zich verstoppen in cellen en af en toe stoppen is goed dan komen ze uit de cel om zich voort te planten en dat voel ik ook, weer wat moe, mijn gewrichten voel ik ook weer. Dan start ik weer en dood de boel weer af. Dit kan wel jaren duren ook bij mij, maar ik kan gewoon leven, werken en doen wat ik wil. Ik hoop dat er een moment is dat het geheel uit mijn lijf is en ik kan stoppen met deze zeer dure toestand, want mijn hemel wat een geld ben ik kwijt hieraan.  Of het ooit helemaal weggaat is de vraag want daar zijn de  theorieën heel verschillend.. Ik ben nu wel gestopt sinds 2 weken met mijn immuunsysteem steeds te boesten en hem nu wat meer met rust te laten want continue je immuunsysteem op scherp zetten is voor mijn gevoel ook niet goed. Tot nu toe basis supplementen en de tincturen gaat goed.

Ik ben dus niet naar een lyme arts geweest, maar ik weet wat hun ongeveer doen en dat is ook vooral veel supplementen, ze kunnen niet uittesten dus ik had in mezelf meer vertrouwen.

Inmiddels zijn we weer maanden verder en ben ik op zeilvakantie geweest een maand lang op een zeil boot. In begin was ik netjes met al mijn tincturen en al mijn supplementen. Na een paar dagen merkte ik dat de ontsteking in mijn rug weg was en als ik iets at waar ik absoluut niet tegen kon ik gene reactie had. ???? dacht ik. Niet slecht slapen, geen hartoverslagen of op gefokt gevoel. Wel rusteloze benen. Ik heb me gewoon aan mijn voedingsplan gehouden maar ben gestopt met alle tincturen en immuunboesters om te kijken wat er gebeurde. Niks, geen last niks. Veel energie voelde me zo goed. Ik ben een vrolijk persoon maar ik merkte dat ik meer ging zingen en stoeien dus mijn energie was echt hoog. Zelfs best veel fouten gemaakt bewust in voedingsplan maar er gebeurt niks. Het voedingsplan voel ik me erg goed bij het is gezond en het is fijn dus heb ook weinig behoefte om anders te doen. Nu een week thuis en nog steeds niks genomen en nog steeds gaat het goed.

wordt vervolgd…..

 

Liefs Irene   (www.persoonlijke-voeding.nl )

 

lees ook dit eens