Ik was benieuwd naar het nieuwe Bambu zout van Amanprana. Dit mooie merk trekt altijd enorm mijn aandacht en alles wat ze verkopen hangt een bijzonder verhaal aan. Zo ook aan dit zout. Het merk heeft een enorm oog voor gezondheid, milieu, eerlijke prijzen en eerlijke producten.

Het zout kreeg ik binnen in een zwart glazen flesje met een bruin groene etiket en er staat op dat het 9 keer gebrand is. Voor ons betekend gebrand al gauw van “oeps is dat wel gezond?”.

Nou en of dit gezond is want gebrand betekend bij dit zout juist dat het enorm gezond is. We hebben allemaal met mate zout nodig en we kennen allemaal wel Fleur de sel het mooiste en beste zeezout wat er is, en in dure restaurants die zeer culinair zijn koken ze alleen met dit zout.

Fleur de sel van Amanprana wordt in de gele zee gewonnen. Dit zout alleen al bevat enorm veel mineralen is ongeraffineerd en mega gezond. Dit zout doen ze vervolgens in 3 jaar oude bamboekokers. Bovenkant wordt met klei dicht gemaakt. Vervolgens maakt men van dennenhout vuur waar ze de bamboe kokers boven leggen. De bamboekokers verbranden tot assen en het geoogste zeezout wordt een harde massa. Door dit proces  dringen een deel van de sappen, mineralen en spoorelementen van de bamboe en de rode Koreaanse bergklei in het geleidelijk verharde zeezout. Het verharde zeezout wordt in stukjes vermalen tot poeder of tot kristallen, afhankelijk wat men wilt bereiken. Men herhaalt dit proces tot 9 keer. Want hoe vaker hoe krachtigere en heilzamer het zout wordt. (Amanprana heeft dit zout ook 1 of 2x gebrand)

Omdat er aan de binnenkant van de bambukokers een velletjes zit vol met zwavel en dit mee verbrand (9x) komt er dus enorm veel zwavel vrij. Juist dit maakt dit zout zo enorm bijzonder, de hoeveelheid zwavel is hoog in dit zout.

Grappige is toen ik eraan rook en eraan proefde herkende ik meteen een mineralen smaak, maar wist niet wat het was, toen ik me erin verdiepte zag ik zwavel en dacht,” Jahh dat was het”. Subtiel hoor  proeft je dit,  maar de positieve krachten is niet  subtiel te noemen. Want het werkt O.A (alleen op zwavel geschreven maar er zitten zoveel meer mineralen in die enorm gezond zijn en veel positieve effecten hebben)

  1. Werkt pijnstillend op reuma, artritis, jicht en zenuwontstekingen
  2. Heeft een positief effect op insuline gevoeligheid
  3. Zwavel is nodig voor een mooie huid, sterkte nagels en krachtig haar
  4. Ook je collageen heeft zwavel nodig in zowel de huid als het kraakbeen en zal versterkend werken.
  5. Zwavel werkt tegen leververvetting
  6. Het is geweldig om aluminium ophopingen in je lichaam tegen te gaan, (vooral Alzheimer en epstein barr virus kunnen verminderen omdat aluminium een grote invloed erop heeft)
  7. Ook bij hoge bloeddruk kan het met mate gewoon gebruikt worden, twijfel je lees dan dit artikel eens  https://www.freedomofhealth.eu/bamboezout/bamboezout-helpt-bloeddruk-verlagen/

Het is niet goedkoop, maar dat zijn echt goede supplementen ook niet, dit is wel de meest natuurlijk manier om enorm veel mineralen binnen te krijgen, met extra veel zwavel.

Lees meer op de site van Amanprana

https://www.amanvida.eu/nl/bamboezout-9x-gebrand-grof-100g

Je kunt ook gewon fleur de sel kopen https://www.amanvida.eu/nl/khoisan-fleur-de-sel-ongeraffineerd-zeezout, ook zeer heilzaam maar 9x branden heeft toch echt wel wat extra’s.

 


.