VERHAAL ACHTER VITAMINE B6 en zenuwklachten

Van de B-vitamine- wordt gezegd dat ze wateroplosbaar zijn, bij een te hoge inname worden ze uit geplast en dus niet schadelijk. Dat is ook het geval bij vrijwel allemaal op 1 na en dat is de vitamine B6 (maar niet alle soorten)

Vitamine B6 komt van nature voor in bananen, vlees, vis, aardappelen en eieren en supplementen. Sommige mensen zijn niet goed in staat om vitamine B6 in hun cellen op te nemen. Dat komt bij voeding niet vaak voor, dus daar hoef je niet druk om te maken, maar als je niet de goede supplementen neemt kan die opstapeling wel ontstaan.

Wanneer deze b-6 niet uitgeplast wordt blijft het i het bloed en gaat stapelen, waardoor toxische waarden in het bloed kunnen ontstaan. Vooral Neurologische klachten gaan ontstaan zoals tintelingen, doof gevoel en zenuwpijnen. Ga bij die klachten altijd naar de dokter en laat je B6 eens meten. Normale waarde in bloed is tussen de 35-110nmol/l.

KIJK OOK WAT JE SLIKT
In mijn ogen zijn supplementen onmisbaar geworden omdat onze voeding ons absoluut niet meer alles geeft en ons lichaam onder een behoorlijke druk dagelijks staat door stralingen, stress en verkeerde voeding. Maar zomaar een multi uit de Kruidvat halen raad ik echt af. Ze gebruiken namelijk een B6 die zich heel snel kan stapelen. Gelukkig letten ze al op en zit er in vergelijking met vroeger nog maar weinig in en altijd onder de 25 MG en dat is prima, (gezondheidsraad raad 1,5mg aan).

JE kunt beter een B6 nemen dat hoeveel je ook neemt het NOOIT opstapelt en die herken je aan de naam B-6 PYRIDOXAAL-5-FOSFAAT.

Wanneer je de naam B-6 pyridoxine HCl ziet staan dan absoluut deze multi mijden!!!!