6/8 el. bio honing (moutstroop)
250 gr. amandelmeel
2 eiwitten
1 tl. citroensap

natuurlijke kleurstof

  • Als je witte amandelen hebt, kun je deze in een koffiemolen heel fijn malen.
  • Meng alles samen in een keukenmachine of met de hand tot er een dik mengsel is ontstaan. Het kan goed zijn dat je wat zoet of wat amandelen moet toevoegen tot er een mooi geheel is ontstaan. Kneed het goed door maar het mag niet aan je vingers blijven plakken. Zet de marsepein in de koelkast en laat één dag koud worden.
  • Zodra je de marsepein gaat gebruiken, kun je er een kleurtje door doen maar zorg ervoor dat dit natuurlijke kleurstoffen zijn.
  • Natuurlijke kleurstoffen kun je kopen in reformzaken en webwinkels maar je kunt marsepein ook met voeding kleuren. Nadeel van voeding is wel dat het gaat smaken naar het product wat je gebruikt en soms de spijs wat te nat wordt zoals bij bietensap.

Oranje/ geel : saffraan/ kurkuma

Bruin: cacaopoeder of kaneelpoeder

Roze: bietensap.

 

 

Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)

  • Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
  • Gezonde wereld gerechten
  • Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
  • Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)

Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.

https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php

Benieuwd welke voeding bij jou past?

www.persoonlijke-voeding.nl