300 gr speltmeel (of glutenvrije meel, rijstemeel, boekweit en havermeel)

1 ei

150gr bio-bakboter/bio-roomboter

1 eetl wijnsteenbakpoeder

100gr honing

Merg van vanille stokje

  • Verwarm de oven voor op 175° en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar (keukenmachine gaat heel snel)
  • Zorg dat het deeg koud blijft anders nog even 30 minuten in de koelkast leggen.
  • Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit.
  • Steek kerstfiguurtjes uit.
  • Wanneer je er amandelschaafsel op wilt strijk je ze in met ei en strooi je de amandelschaafsel erover.
  • Bak de koekjes af.
  • Laat ze afkoelen.
  • Versier de koekjes leuk met zelfgemaakte glazuur met natuurlijke kleurstof erin, of zelfgemaakte marsepein waar je figuurtjes uitsteekt (plak je vast met glazuur) (zelf marsepein maken staat ook hier https://www.persoonlijke-voeding.nl/blog/tussendoortjes/zelf-marsepein-maken/

 

Oven :175°, baktijd: 20  minuten.

 

 

Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)

  • Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
  • Gezonde wereld gerechten
  • Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
  • Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)

Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.

https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php

Benieuwd welke voeding bij jou past?

www.persoonlijke-voeding.nl