Welkom,

Leuk dat je een pot bonbondeeg hebt gekocht. Super gemakkelijk te maken erg gezond, suikervrij, gemaakt van rauw cacao dus vol voedingsstoffen en gezoet met honing. De b  onbons zijn gegarandeerd suikervrij, glutenvrij, melkvrij!  Dat maakt ze geschikt voor mensen die een dieet volgen of geen witte suiker willen gebruiken. Ook te gebruiken bij het paleodieet. Ze zijn heel machtig dus na 3 bonbons heb je wel genoeg, deze chocolade nodigt ook niet uit om er heel veel van te eten omdat je snel verzadigd bent.

Hoe je ze maakt staat onderaan deze post.

Waarom gezonde bonbons?

In de normale bonbons zitten veel geraffineerde suikers. Deze hebben een zeer negatief effect op je gezondheid. Ook bevatten de meeste chocolade gewone cacao, terwijl juist de rauwe variant zo enorm veel gezondheidsvoordelen hebben. De bonbons die jij gaat maken bevatten honing (voedzaam) en rauwe cacao. Je kunt in de basis (massa in je potje) ook nog andere ingrediënten doen zoals superfoods om ze nog gezonder te maken. Op die manier krijg je ook nog een heleboel vitamines, mineralen en  antioxidanten binnen. Dan maak je de bonbons zijn niet alleen heel lekker maar vooral erg gezond.

Ingrediënten in het bonbondeeg

In de bonbons die jij gaat maken  zit een hoop gezondheid. Ze hoeven niet de koelkast in en kun je gewoon op kamerthermparatuur bewaren zoals dat ook met gewone bonbons gaat. Dus boven de 25 graden worden ze wel wat zachter.

De  kokosbonbons bevatten maar drie ingrediënten

  1. kokoscrème,
  2. cacao of carobe
  3. honing

Wat is nou kokoscrème, cacao en carobe?

Kokoscrème

Kokoscrème is geconcentreerde kokos.   Hiermee kun je veel lekkerder en betere bonbons maken dan met kokosvet. Kokosvet is niet handig want je moet ze altijd in de koelkast bewaren om ze hard te houden. Bij kokoscrème hoeft dat niet. Eenmaal hard blijft het onder de 25 graden ook hard. Ook zit er geen cacaoboter in deze bonbons. Deze is erg duur en moeilijk aan te komen. De combinatie kokos met cacao is echt heerlijk en geeft een verrassend exotische effect aan de bonbons.

Cacao

In deze bonbons zit rauwe cacao,  in de gewone bonbons die je koopt zit normale cacao. Als je niet tegen cacao kunt, dan kun je op bestelling ook carobebonbondeeg bestellen. (zie uitleg carobe) In cacao zit cafeïne waardoor mensen even een oppepper krijgen. Tevens zit in deze bonbons veel magnesium, dat naast dat het een spierontspannende werking heeft ook een gelukkig gevoel kan geven. Dat is, naast de heerlijke smaak, de reden waarom mensen zo gek op chocolade  zijn. Er is verschil tussen gewone cacao en rauwe cacao. De gewone cacao is gebrand en vermalen. In dit proces gaat veel voedingswaarde verloren.  De cafeïne versterkt, waardoor mensen hartkloppingen kunnen krijgen  zich gejaagd kunnen voelen. Rauwe cacao  wordt tijdens het malen niet verhit. Hierdoor blijven er meer vezels en eiwitten in het product aanwezig en heeft het meer voedingswaarde. Rauwe cacao is altijd biologisch en mega gezond.

Carobe

Wanneer je niet tegen cacao kunt, dan kun je bonbons met carobe  maken. Carobe is gemaakt van de peulen van de johannesbroodboom en smaakt naar cacao. Een van de voordelen is dat carobe van zichzelf behoorlijk zoet is en we minder honing hoeven toe te voegen. Verder bevat carobe minder vet, meer voedingsvezels en heeft het een positief effect op de darmen. Het is cafeïnevrij en bevat geen theobromine (cacao bevat dit wel. Het is  een stof  die oppeppend werkt). Carobe is zeer geschikt voor mensen die een burn-out hebben, last van hartkloppingen of gewoon niet tegen cacao kunnen.

Honing

As laatste bevatten deze bonbons honing. Hier is voor gekozen omdat dit natuurlijk is erg voedzaam is en veel mensen dit kunnen verdagen. De zoetkracht is goed en de bonbon wordt er erg lekker van. Honing heeft ene positief effect op de maag en darmen, werkt positief op de zenuwen en weerstand en zit vol vitamine en mineralen. Op vraag kan er altijd een pot bonbondeeg gemaakt worden met een zoetstof naar keuze, zoals palmbloesemsuiker, stevia, agavestroop of ahornsiroop.

 

Superfoods toevoegen

Wanneer je zelf bonbons maakt kun je er ook superfoods aan toevoegen. Wanneer het deeg warm gemaakt is en kneedbaar kun je er vanalles doorheen mensen. Kies dan voor noten, koks of superfoods. Superfoods zijn heel gezonde natuurproducten omdat ze meer dan 10 bijzondere eigenschappen bezitten. Onze normale gezonde voeding is ook erg belangrijk maar deze bevat vaak niet meer dan 3 van deze eigenschappen. Dagelijks superfoods nemen bij de normale gezonde maaltijd verbetert je gezondheid en verhoogt je energieniveau. Superfoods zijn vaak rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten, omega vetzuren en enzymen. Ook bevatten ze nog heel veel levensenergie en daarom zijn ze zo ontzettend goed voor je lichaam! Zo kun je in de bonbon extra macapoeder doen, of pure kurkuma, bijenpollen, gerstgraspoeder. Wat ik vaak doe is juvo erin toevoegen zodat de bonbons extra eiwitten bevatten uit bruine rijst, hennep-eiwitten en daarnaast een boel superfoods zoals alfalfa, spirulina;Kiemen: alfalfa, broccoli spruiten, mosterd spruiten;: Rode biet, Gierst, Agave, Quinoa, Wortel, Tomaat, Amarant, Lijnzaad; havergras, Kamut-gras, gerstegras, tarwegras; Ananas, Stevia, Maqui-bes, Goji-bes, Zwarte bes, Acai-bes, Druif, Granaatappel, Blauwe bes, Amerikaanse veenbes, Acerola-bes, Braambes, Framboos, Mango. Gewoon paar schepjes erdoor en je bonbons zijn heerlijk en mega mega voedzaam. (juvo kun je hier bestellen en met code 221292 krijg je 20% korting)

Hoe maak je ze

Je hebt een GEKOCHT POTJE hieruit kun je 45 bonbons maken (ligt aan het malletje hoe dit ze worden)

Dit potje zet je met de deksel erop in heet water tot het gesmolten is. Als het zacht is voelt het aan als een deeg . Dit deeg kun je als je wilt nog wat doorheen mengen. Dan neem je een bonbonmalletje en druk de massa er goed in (zorg dat onder aan in het malletje deeg zit en geen lucht.   Dan zet je het malletje 20 minuten in de diepvriezer. Haar ze uit het malletje en je kunt ze gewoon op kamertemperatuur laten staan. Smakelijk

Tip: je kunt op de onderkant van de bonbons ook nog wat lekkers erop strooien en beetje aandrukken, of je drukt een hazelnoot diep de bonbon in.

Tip: Wanneer je superfoods eraan toe wilt voegen dan kneed je dat dus door het warme bonbondeeg heen.

Wil jij een pot koko-chocolade bestellen een potje met een inhoud van 350 gram bonbondeeg voor ongeveer 40 bonbons . Mail me!  irene.lelieveld@home.nl

Geef je bestelling door, kan ook anders, dus ook van carobe of een andere zoetmiddel.

Potje kost 9,95  (1 maand houdbaar, mits in de vriezer dan minimaal 3 maanden houdbaar)

siliconen malletje 3 euro