Citroencake

250 g bio-bakboter/bio-roomboter
200 g oerzoet/palmsuiker/Sukrin
5 eieren
merg van een vanillestokje
250 g bio speltmeel  (of glutenvrij: 250 g rijstmeel)
paar druppels citroenolie
125 g zelfgemaakte poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165°C en vet je cakeblik goed in. Klop de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Zeef het meel boven de kom en mix erdoor. Voeg een paar druppels citroenolie toe. Voeg het rasp met de vanille toe aan het beslag en meng tot een mooi beslag ontstaat.

Doe het beslag in een ingevet cakeblik. Bekleed de cake met de schijfjes citroen. Bak de cake gaar. De cake is gaar als hj van binnen ‘droog’ is en dat controleer je door er een satéprikker in de steken. Komt deze droog uit het deeg, dan is de cake gaar.

Oven: 165°C, baktijd: 60/65 minuten. Wil je meer weten over het koken met etherische oliën