Bramen zijn erg gezond, er zitten veel anti-oxidanten, vezels en vitamine C in. Je kunt ze zelf gaan plukken nu aug/ september is de tijd

Hierbij een lekker gezond, glutenvrij, melkvrij en zooivrij recept van bramentaart met kokos.

Benodigdheden

  • 125 g rijstemeel (of ander meel naar keuze)
  • 50 g havermeel (of teff of maïs)
  • 4 eetlepels palmsuiker (of een ander zoet naar keuze)
  • 100 g kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 400 g bramen

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom (zonder de bramen). Goed kneden en zet dan het deeg 30 minuten weg in de koelkast. Vet een taartblik in met wat kokosolie. Leg het koude deeg in een bakblik en verspreid het goed en druk het aan. Leg de bramen eroverheen. Strooi wat kokos erover. Oven op 200 graden en dan in 30 minuten gaar bakken. Als het uit de oven komt, kun je nog wat extra kokosrasp erover strooien.