INGREDIËNTEN
- 135 gram zonnebloempitten
- 90 gram lijnzaad
- 65 gram hazelnoten, grof gehakt of pompoenpitten als je niet tegen noten kunt
- 145 gram havermout
- 2 el chiazaad
- 4 el psylliumvezels*
- 1 tl zout
- 1 el rauwe honing
- 3 el kokosolie, gesmolten
- 360 ml water
- cakevorm van 25 bij 11 cm
Hoe maak je het
1. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
2. Meng de kokosolie met het water en de honing in een kleine kom.
3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en roer goed.
4. Stort het deeg in de cakevorm en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
5. Dek de cakevorm af met een theedoek en laat een nacht, buiten de koelkast, rusten.
6. Verwarm de oven op 170 ºC.
7. Bak het zaden-pittenbrood 20 – 23 minuten in de oven. Bekleed ondertussen een ovenrooster met bakpapier.
8. Haal het brood voorzichtig uit de cakevorm. Leg het brood op het met bakpapier beklede rooster en bak nog 30 tot 45 minuten
9. Laat het zaden-pittenbrood helemaal afkoelen.
Snijd het brood daarna in 15 plakken.
45 – 63 MINUTEN15 MINUTEN
Voedingstest of gezondheidstest nodig kijk op www.persoonlijke-voeding.nl
Mijn blog voor vele artikelen
Nog een leerzame site