Ik heb al vele jaren een luchtreiniger in huis. Op een gegeven moment heb ik mijn oude verkocht en wilde ik een nieuwere uitvoering. Ik lucht veel zodat het binnen klimaat schoner blijft, maar toch miste ik iets in huis en irriteerde het me enorm als mensen hier met deodorants, parfum of haarlak aan de gang gingen. Ik werk en woon op de zelfde plek dus dat betekend dat ik 24 uur per dag thuis ben. Ik ben erg met gezonde voeding bezig, maar gezonde lucht is voor mij net zo belangrijk.

Waarom een luchtreiniger?
We ademen duizenden keren per dag, die lucht bereikt elke cel in ons lichaam en we voeden ons hiermee. De lucht is tegenwoordig verontreinigd buiten, dat weten we onderhand wel. Voor echte frisse lucht moeten we hoog de bergen in, in gezonde bossen wandelen, of bij grote watervallen gaan zitten. In steden is de lucht die je inademt verontreinigd door uitlaatgassen en andere ellende. Het binnen klimaat in huis is ook niet al te best en vaak nog erger verontreinigd dan buiten. Je woon, slaap en werkomgeving wil je het liefste schoon en fris hebben en het liefste ook nog het gevoel hebben dat je lekker een bos of waterval in je huis hebt.
Door veel te luchten kun je het in huis al een stuk schoner houden maar in de winter is dat vaak niet mogelijk door de kou die meekomt je huis in. De ramen en deuren blijven dicht. Ook al is de lucht van buiten  niet al te best, het is wel nog altijd vele malen beter dan binnen en zeker als er niet gelucht kan worden.. Het binnenklimaat wordt bepaald door  kookluchten, parfum, haarlak, schoonmaakmiddelen, stofdeeltjes, pollen, dieren enz en dit kan je huis veranderen in een ongezond chemische omgeving. Hierdoor kun je moe worden, hoofdpijn krijgen maar ook algemene gezondheid enorm door verlagen. Bovendien is concentratie vaak ook ver te zoeken.

Astma en allergieën
Wanneer je astma, hooikoorts, allergieën of met een sukkelende gezondheid zit is gezonde lucht van essentieel belang. Wat je in ademt en wat je eet en drinkt bepaald voor een groot deel je gezondheid. Ook goed diep inademen is belangrijk maar dat doe je het liefste natuurlijk als de lucht schoon is. Wanneer mensen roken in huis is het natuurlijk helemaal dramatisch gesteld met de lucht en de gezonde ionen zijn ver te zoeken.
Ionen
Verder is er nog iets waar de meeste niet bij stilstaan en dat zijn de hoeveelheid ionen in de lucht. Wanneer je bij een waterval bent, in een bos of hoog in de bergen wandelt waar de lucht schoon is, zijn er ook heel veel ionen in de lucht die erg gezond zijn, deze ionen noem je negatieve ionen. Bij ionen is het zo dat als de lucht verontreinigt is de ionen positief geladen zijn en dat is juist negatief en ziekmakend voor mensen en dieren. Dus de kunst is om je huis of werkomgeving te vullen met negatief geladen ionen die dus een positief effect op je lichaam hebben en je energie en gezondheid een ware Boest geven.
Dus naast schone gefilterde lucht is er ook nog zoiets als een lucht vol met gezonde ionen. Wanneer je een luchtreiniger aanschaft moet je hier dus op letten, dat het naast filters ook een ionaizer erin heeft zitten.
Een luchtreiniger is dus tegenwoordig geen overbodige luxe meer en het doet veel voor je zoals:
Neutraliseert vieze en chemische geuren, rook end
Vermindert pollen, huisstofmijten en andere allergenen in de lucht
Het haalt stof, pluisjes, schimmels, bacteriën en virussen uit de lucht
Haalt zwaar belastende stoffen uit de lucht zoals chemische geuren, fijnstof, VOS, formaldehyde
Daarnaast zal een goede luchtreiniger de lucht ironiseren waardoor het zeer heilzaam is voor je lichaam
Door een schonen lucht is de sfeer in huis ook meteen positiever.
Je gezondheid gaat vooruit, net als je concentratie niveau en je humeur.
In het begin vult je lichaam met zoveel gezonde zuurstof dat je een leuke duizeligheid kan ervaren, lichaam moet zich aanpassen op de plotseling verandering in de hoeveelheid zuurstof. Het is gewend geraakt aan weinig gezonde zuurstof, wat uiteindelijk tot vermoeidheid en ziekte kan leiden.
Met gezond eten, gezond water en gezonde zuurstof zal het zelfgenezings mechanisme geactiveerd worden.

 

Deze heb ik en om de twee jaar koop ik nieuwe filters en zuig ze elke maand schoon. Mocht je roken of veel andere ongezonde luchten in huis hebben, schimmels of weinig kunnen luchten dan elk jaar nieuwe filters. https://www.qlima.nl/assortiment/luchtreinigen/luchtreinigers/a45/