Hoe komt het dat we snel grijs worden door stress?

Grijs worden hoort erbij, maar de een heeft op jonge leeftijd meer grijs haar dan de andere. Er wordt vaak gezegd dat het genetische bepaald is. Ja deels klopt dat, maar die genen kun je reinigen en hoe dit zit met de genen leg ik uit.Veel stress veroorzaakt grijs haar. Stress kan op alle fronten zijn en hoeft niet voelbaar te zijn omdat je bijvoorbeeld een ontsteking hebt, of een gebroken been.

Wanneer je veel stress hebt dan produceert het lichaam veel norepinefrine en dopamine. De  MAOAS wat enzymen zijn moeten dit weer uit het lijf halen. (MAOA is overigens ook een gen die ook al vervuild kan zijn en hier al fout gaat) De nevenproductie wat plaatst vind bij dit proces van het weghalen van die norepinfrine en dopamine is waterstofperoxide wat het lichaam zelf aanmaakt. Glutathion is een stofje wat deze waterstofperiode moet verwijderen.  Maar blijft de stress langdurig bestaan dan raakt de glutathion op. De waterstofperoxide in  het lichaam verhoogd hierdoor nog meer. Hierdoor wordt je haar snel grijs, sterker nog het kan in een paar weken zelfs dagen al gebeurt zijn dat je grijs of zelf heel wit haar overhoudt.  Niet alleen je haar verzwakt hierdoor ook je hersenen hebben hier last van. Je krijgt klachten zoals vergeetachtig, agressief gedrag en wispelturige stemmingen.  Ook kan je door teveel waterstofperoxide in je lichaam  neurologische problemen krijgen denk aan Parkinson,alzheimer of  ALS.

Glutathion kan naast stressreductie dus veel voor je betekenen. Het kan waterstofperoxide omzetten  in water en dit wordt afgevoerd via urine. Dus heb je veel stress dan heb je veel glutathion nodig.  Eet dan veel heel veel  verse groenten en fruit, vis- en vleesproducten, maar met name asperges, avocado, en walnoten. Ook kun je 2 tot 3 x daags een glutahtion supplement nemen. Ze zijn duur als je een goede hebt (blauw potje) maar zeker de moeite waard om een kuur te nemen. Of bij stress dit standaard een periode te nemen om je lijf te beschermen tegen waterstofperoxide.  Glutathion kan niet alleen waterstofperoxide weghalen maar ook giftige stoffen. Zeker als je gen GST/GPX vervuild is, dan is de glutathion heel laag hierdoor en doe je er goed aan om dit supplement naast goede voeding te nemen.

Wanneer je veel koolhydraten, vet voedsel en suiker eet dan kost het lichaam ook extra veel glutathion. Dus eet je vaak brood, pasta en koek op een dag, drink je frisdranken, suiker in d ethee, ijsje, eet je veel snoepjes of hou je van de vette hap, dan weet je al dat de glutathion verlaagd zal zijn en je dus minder waterstofperiode door stress verwijderd wordt. Al helemaal als je weinig groente en fruit eet.

Heb je ook nog virussen, parasieten, bacteriën en schimmels in je lijf  en meer dan goed voor je is dan zal het lichaam als wapen de waterstofperoxide gebruiken/ aanmaken om ze aan te vallen en dus heb je nog meer  glutathion nodig om dit uit je lijf te halen en die put verder uit waardoor je enorme ontgifting problemen krijgt. Deze ontgiftingsproblemen kan enorm veel klachten geven naast je grijs haar.

Ook is het belangrijk dat je lichaam voldoende zelf Glutathion aanmaakt. Zoals eerder genoemde voeding maar ook een goede b-compex, selenium en voldoende eiwitten zijn van groot belang

Wil je supplement proberen ga dan naar www.nutritioncompany.eu. Toets glutation in. Je mag mijn praktijkkortingscode gebruiken voor 20% korting. Code is 221292

Mail me als je niet weet welke goed voor je, volgens de wet mag ik geen merken benoemen.

Verder kan ik in de praktijk je testen op alles wat maar fysiek is, je voeding, organen, verschillende genen enz. Kijk maar gauw op www.persoonlijke-voeding.nl