Herken je de volgende klachten
1) Veel moe (Kan extreem zijn)
2) Geheugen gaat achteruit
3) Stemmingswisselingen of negatief voelen
Goed mogelijk dat je vitamine B12 status erg laag is. Vaak komt het niet uit bloedonderzoek maar kan het toch het geval zijn. Dat komt in de praktijk bij mij ook vaak voor. Neem gewoon eens een paar maanden van AOV 253 dit is B12 in de meteen opneembare vorm met o zo belangrijk het foliumzuur erbij.
B12 is veel belangrijker dan jij denkt, voor energie aanmaak, de zenuwen, aanmaak blijdschaphormoon serotonine, DNA, rode bloedcellen enz. Veel mensen hebben een tekort hieraan. Dat komt omdat B12 van nogal wat factoren afhankelijk is. De belangrijkste is dat er genoeg dierlijke producten gegeten worden. Alleen in dierlijke producten zit B12, vooral mosselen en makreel score hoog. Wanneer je vegan bent is een B12 supplement een must om te nemen! Daarnaast is een goed eopname  afhankelijk van een goede werking van maag en darmen. B12 wordt in het laatste deel van de dunne darm opgenomen, dus zijn er darmklachten, dan heb je al veel kans dat die B12 niet wordt opgenomen en is het belangrijk dat je het neemt in een supplementen vorm. Maar ook mensen met maagklachten hebben vaak een B12 tekort.
In de maag moet een intrinsiek factor afgescheiden worden die B12 moet binden voor opname. Bij veel mensen met maagklachten, veel stress en zeker bij oudere of mensen die maagbeschermers nemen (of maagzuurremmers) is de afscheiding van het enzym intrinsiek factor erg laag of niet aanwezig.

Ook voldoende maagzuur en enzymen (pepsine en Betanine) zijn voor opname noodzakelijk. En hier gaat het ook vaak fout. Veel mensen hebben tekort aan maagzuur en krijgen hierdoor juist maagzuur problemen zoals opboeren, zware maag en maagzuur enz. Ook teveel stress heeft een negatief effect op de maag. Vaak worden bij maagzuur problemen medicijnen ingezet zoals maagzuurremmers. Probleem is dat er meestal juist te weinig maagzuur aanwezig is en dit opboeren of maagzuur geeft als klacht. Dat komt omdat het eten in te weinig zuur komt. Lichaam wacht dan met een goede vertering tot er wel genoeg maagzuur is en dat gaat gisten en borrelen wat jij als een zwaar gevoel voelt met maagzuur en opboeren. De maagzuurremmers die je dan krijgt lost het probleem niet op en je krijgt nog minder maagzuur, raar maar waar de klachten nemen of omdat de maag niet meer optimaal functioneert en hierdoor wordt er weinig intrinsiek factor aangemaakt waardoor B12 in de problemen komt. Neem als je dit herkend een product die je maagzuur in balans brengt AOV1130 bij elke maaltijd, Ook een maagdieet kan wonderen doen maar daarvoor moet ik je testen in mijn praktijk.
Maar ook andere medicijnen kunnen de maag negatief beïnvloeden en hierdoor een b12 tekort veroorzaken zoals tabletten voor diabetes, jicht enz. Ook mensen die een operatie hebben gehad en met een kapje in slaap zijn gevallen kunnen nog lang last hebben van een B12 tekort, ook omdat een operatie en ziekte in het algemeen veel B12 kost. Wanneer je B12 neemt in een tablet is dat meestal de synthetische vorm, de cyanocobalamine genaamd. Dit kan bij sommige prima werken, maar beter kun je die nemen die veel beter opneembaar is omdat deze niet afhankelijk is van een gezonde maag en de intrinsiek factor zoals methylcobalamine of de adenosylcobalamine. Andere veel voorkomende klachten bij een B12 tekort zijn:
Tintelingen in armen en benen (let op kan ook een tekort of juist teveel aan B6 zijn)
Oorsuizen (kan ook door vullingen komen, allergieën en veel onbekende redenen)
Dementie (kan ook ontstaan door andere tekorten, slechte eetgewoontje of opstapeling zware metalen enz)
Concentratieproblemen
Pijnlijke tong
Constipatie (kan ook door schildklier, te weinig drinken , te weinig vezels of allergieën)
Haaruitval (kan ook door keratine tekort en andere tekorten)
Wanneer je niet veel klachten hebt is het wel belangrijk om preventief B12 te nemen omdat de kans op kanker (borstkanker), hart en vaatziekte, dementie enorm verminderen.

Neem dan altijd die goed opneembaar is.

B12 hoog is veilig en heeft geen interactie met andere medicijnen en ook de hoeveelheid kan heel hoog zonder nadelige effecten.

Neem bij klachten AOV 253 deze is heel hoog gedoseerd en mag je 6 maanden dagelijks gebruiken

Neem ter preventie Vitortho Meer in 1

Met de kortingscode 221292  krijg je op alle supplementen 20% korting op de site van www.nutritioncompany.eu

Voor meer informatie zie mijn boeken over voeding en gezondheid.

  1. wegwijs in de overgang  (bij mij bestellen dan is hij maar 20 euro anders 27.)
  2. darmklachten (ook dieet in voor de maag)
  3. Mooie en vitale huid
  4. wegwijs in sportvoeding
  5. Gezonde eter voelt zich beter

Heb je klachten en wil je graag meer weten hoe je voeding in moet zetten als medicijn en je precies uitgetest wilt hebben wat voor jouw het beste is? www.persoonlijke-voeding.nl