DAN NEEM JE TOCH EEN PARACETAMOL

Wanneer we pijn hebben of ziek zijn wordt al gauw naar paracetamol gegrepen. Voor 1 euro kun je al een pakje kopen en sommige mensen nemen het dagelijks tegen hun kwaaltjes. Onschuldig middeltje zou je denken, toch moet je er echt mee oppassen. Het is fijn dat het er is, maar bij groot gebruik toch eens zoeken naar de oorzaak. Paracetamol bevat antigrippine, sanalgin, panadol en APC en dragen bij tot oxidatieve stress. Het remt de natuurlijke activiteit van glutathion een klein eiwit dat vooral in de lever gemaakt wordt en onder andere de hersenen beschermen tegen vrije radicalen. Dus we onderdrukken hiermee het natuurlijke vermogen van ons lichaam om zichzelf te beschermen of te genezen.

Uit onderzoek bleek zelfs in 2014 dat moeders die in de zwangerschap regelmatig paracetamol slikte de kans op het krijgen van een kind met ADHD 37% was verhoogd. Punt is dat de glutathion die het lichaam moet aanmaken tegen de oxidatieve stress dus geremd wordt en mensen met dementie, parkinson en alzheimer deze stof al minder aanmaken. Dus veel paracetamol nemen is niet bevorderlijk voor deze ziektes . Daarnaast belast het de lever enorm en mensen die het nemen tegen hoofdpijn vaak niet meer zonder kunnen want nemen ze het niet krijgen ze hoofdpijn als een soort afkicken ervan.

Als je koorts hebt, laat het lichaam zijn werk doen en als het echt niet anders kan omdat je te ziek bent een halfje nemen om net de piek van koorts en ellende weg te nemen/. Zorg dat de koorts wel blijft zodat het lichaam kan vechten.
Verder zoek naar de oorzaak van je klachten en je pijn en je klachten in plaats van te onderdrukken.
Dus gebruik het alleen als het echt niet anders kan minimaal.