VOORKOMEN EN BEHANDELEN!
 
De prostaat is een belangrijk klier voor de man die basische vloeistoffen aanmaak. Ook zit in die vloeistof suikers. Deze Prostaat vloeistoffen zit om het zaad van de mannen en het is de bedoeling dat de vloeistof het zure milieu van de vagina neutraliseert zodat het zaad kan blijven leven en het suiker is energie voor de zaadjes voor een goede bevruchting. Zonder de prostaat zou er geen zwangerschap kunnen ontstaan.
 
De prostaat heeft een grote van ongeveer een dikke knikker en zit tegen de plasbuis aan. Wanneer mannen de 50 passeren kan de prostaat gaan groeien.Dat is normaal en gebeurt altijd, maar de snelheid hiervan heb je wel degelijk in de hand. Ongezonde voeding en weinig beweging zal de veroudering van de prostaat versnellen.
 
Vaak plassen is een bekende klacht zo ook
nadruppelen,
niet goed uit plassen,
minder krachtige straal.
 
Maar de vraag is of deze plasklachten wel met de prostaat te maken hebben, vrouwen kennen dit probleem namelijk ook boven de 50,en hebben geen prostaat. Uit onderzoek blijkt nu dat maar de helft van de mannen die plasklachten heeft ook werkelijk met de prostaat te maken heeft en de andere helft met een compleet ander probleem.
 
Wat je ook moet weten, ook al heb je een vergrote prostaat, dat meer dan de helft van de mannen hier geen last of hinder van heeft. Wat is dan wel de reden achter deze plasklachten?
 
Net als bij vrouwen hebben mannen net zo vaak een OVERACTIEVE BLAAS OF BEKKENBODEMPROBLEMATIEK
En werk eerst daaraan voor je aan de medicijnen gaat of een operatie ondergaat!
 
Een transurethrale resectie van de prostaat moet je dus niet zomaar laten doen. Bij deze operatie die via de plasbuis wordt gedaan, wordt een deel van de prostaat weggehaald, maar veel mannen hebben daarna erectie stoornissen en kunnen incontinent worden. Ik raad aan om eerst naar een bekkenbodem therapeut te gaan voor je deze operatie aangaat. Ook medicijnen worden dus snel geadviseerd, als het moet prima, maar probeer eerst andere mogelijkheden. Driehonderdduizend mannen slikken medicijnen voor hun prostaat. De bijwerking van deze medicijnen zijn aanzienlijk en aan de reden wordt niks gedaan/ vertragen/ andere reden
.
Veel voorgeschreven medijnen zijn: Alfuzosine, Doxazosine, Silodosine, Tamsulosine, Terazosine, Dutasteride, Finasteride
 
WAT KUN JE ZELF DOEN
 
1) Ga naar een bekkenbodem therapeut en ga bekkenbodem en blaasoefeningen doen.
2) Neem supplementen zoals Meer in 1 man van vitortho, visolie en prostacomplex (www.nova-vitae.nl kortingscode IRENE20%)
3) Ga gezonder eten wat inhoudt;
4) 2x per dag groente, 2 stuks fruit
5) Dagelijks een hand noten met pompoenpitten
6) Alles volkoren
7) 1x per week rood vlees en matig wit vlees, niet teveel kaas
8) 1 max 2 keer per dag koffie of mijden
9) Alleen weekend wat alcohol (niet veel)
10) Drink veel water
11) Beweeg dagelijks veel 10.000 stappen minimaal
12) Eet veel vette vis en walnoten
13) Veel tomaten en tomatenpuree en tomatensap
Kom je er niet uit, ik wil graag helpen en testen in de praktijk wat jouw persoonlijke voeding moet zijn voor je prostaat en algemene gezondheid
www.persoonlijke -voeding.nl
(plaatje is van AVogel)