Dit heerlijke en makkelijke te maken Chocolade taartje maak je geheel zelf. Ook de bonbons, dus je smelt geen chocolade!  nee je maakt de chocolade geheel zelf.

Je hebt alleen een diepvriezer nodig.

 

Ingrediënten

Dit recept kun je op verschillende manieren maken en jij bepaald welke ingrediënten jij wilt gebruiken. (Zie linkje hieronder voor ingredieten)

1 blok santen (cocos crème)  of cacaoboter

Honing of agavestroop

Kikkererwten vocht of plantaardige yoghurt

cacao poeder of carobe poeder (cacao vervanger, zonder cafeïne)

Hazelnoten pasta of hazelnoten

Bonbon-malletje

Bakpapier

 

Chocolade taartbodem

  1. Neem de santen en leg het zakje in heet water tot het gesmolten is. Knip het open en doe het in een kom,
  2. Doe naar smaak agavestroop of honing erdoor en proef wat jij lekker vind van zoetheid,
  3. Neem de carobepoeder of cacaopoeder en voeg ook dat er aan toe zo puur als jij het wilt. Ook weer proeven.
  4. Optioneel kan je hazelnotenpasta erdoor roeren, of wat vanille.
  5. Leg het bakpapier neer en dan maak je van deze massa allemaal kleine taart bodempjes. (kleiner dan ik heb gemaakt op de foto)
  6. Zet de bodempjes in de diepvriezer. Ze worden hard en als ze eenmaal hard zijn zullen ze buiten de koellast prima hard blijven

Chocolade bonbonnetjes maken

Je kunt het zelfde bovenstaande recept gebruiken en de overige massa in bonbon malletjes doen, MAAR je kan ook echte bonbons maken.

  1. Neem cacaoboter en smelt die in een pannetje.
  2. Doe hierdoor honing of agavestroop en ook weer proeven hoe zoet je het wilt.
  3. Neem cacaopoeder of carobepoeder en meng dit naar smaak erdoor heen.
  4. Vul je malletjes en zet het even op de keukentafel weg het wordt snel hard.
  5. Optioneel kan je smaken wat je wilt toevoegen van hazelnotenpasta, tot citroensnippers, kleine stukjes gedroogd fruit noem maar op

Vulling van de taart

  1. Je kan erin doen wat je wilt maar wat leuk is om kikkererwten vocht op te schuimen en wat honing of agave naar smaak erdoor doen en de bodem hiermee te vullen. (je kan ook op de bodem plantaardige yoghurt doen).
  2. Daarop stukjes fruit naar keuze (hier zie je mango)
  3. Versier het met de zelfgemaakte bonbons en wat nootjes

P.s

Zelf hazelnoten pasta maken is bizar makkelijk. Hazelnoten heel klein maken in een koffiemolen of keukenmachine. Neutrale olie beetje erbij en klaar.

 

HIER WAT PRODUCTEN de rest vindt je in de supermarkt

1. Cacaoboter https://nova-vitae.com/cacao-boter-biologisch-300-gram-mattisson/

2. cacao poeder https://nova-vitae.com/bio-cacao-poeder-raw-300-gram-mattisson/

3. carobe poeder (cacao vervanger) https://nova-vitae.com/carobe-poeder-biologisch-400-gram-mattisson/

4. hazelnoten (of supermarkt) https://nova-vitae.com/hazelnoten-wit-ongebrand-250-gram-nova-vitae/

5) agavestroop https://nova-vitae.com/agavesiroop-licht-bio-250-milliliter-mattisson/

(met deze code krijg je 20% korting:  korting20