INGREDIËNTEN
300 gram amandelmeel
3 medjoul dadels zonder pit
3 eieren
300 gram courgette
50 gram cacaopoeder
150 ml olijfolie
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl zout
3 tl speculaaskruiden
2 tl vanille-extract

 

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een cakevorm
met bakpapier.
2. Rasp de courgette met een grove rasp boven een zeef of
vergiet. Meng met het zout en laat even uitlekken. Knijp
daarna zo veel mogelijk vocht uit de courgette.
3. Mix ondertussen de olijfolie, de eieren, het vanille-extract
en de dadels met een staafmixer tot een gladde massa.
4. Zeef het amandelmeel, het cacaopoeder, het bakpoeder,
de baksoda en de speculaaskruiden boven een grote kom.
Voeg het oliemengsel toe en roer met een spatel tot een
glad beslag. Roer daarna de courgette door het beslag.
5. Schep het beslag in de beklede cakevorm en bak de cake
60 minuten in de oven. Als je een satéprikker in het midden
van de cake steekt en deze er schoon en droog uitkomt,
is de cake klaar.
6. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd in 12 plakken.
Verpak elk plak in vershoudfolie en bewaar tot 1 week
in de koelkast of tot 2 maanden in de vriezer

 

Wil jij weten hoe het met je gezondheid is: Laat alles eens uittesten en ontdek in 2 uur wat je zelf kan doen met voeding en supplementen om deze te verbeteren

www.persoonlijke-voeding.nl

 

Interessant artikel over probiotica: leefpuurnatuur.nl/productadvies/beste-probiotica/