Het is super gemakkelijk te maken en in30 minuten ben je klaar. In de koelkast 2 weken houdbaar. Beste is één dag voor je gaat fietsen het te bereiden, want hij heeft wel een nacht nodig in de koelkast.
Hoe maak je deze wonderreep
125 gram gemengde noten (bij noten allergie gebruik zonnebloem en pompoenpitten)
150 gram tahin (witte of de bruine is beide goed) pindakaas kan ook is minder voedzaam
225 gram honing (rijstestroop/ ahornsiroop kan ook)
75 gram volkoren meel (spelt, tarwe of glutenvrij)
- Doe de honing in een pannetje en kook deze ruim 5 min zacht. Roer er af en toe in
- Noten hak je ondertussen klein (niet te klein)
- Doe de tahin bij de honing en kook dit een paar minuten terwijl je goed roert
- Doe het vuur uit en meng 75 gram gehakte noten erdoor
- Zet de pit weer zachtjes even aan en meng het meel erdoor
- Roer totdat je een dik geheel krijgt
- Neem een platte bak en leg hier plastic folie in (extra groot want je pakt geheel in hiermee
- Leg het mengsel op de folie in de bak en maak de koek een paar cm dik (dikte van een mueslireep of iets dikker)
- Goed aan drukken en de bovenkant plak maken. Strooi dan de rest van de noten bovenop het tahindeeg en druk dit goed aan (je ziet ze wel goed liggen nog)
- Klap de folie om de koek heen en laat het op het aanrecht afkoelen
- Daarna gaat hij een nacht de koelkast in
- De dag erna heb je een stevige koek waar je reepjes of blokjes van kan snijden