Cupcake recept 18 kleintjes
2 eieren
2 eetl wijnsteenbakpoeder
125 gr zoet naar keuze (palmsuiker,sukrin)
150gr meel (ik gebruikte 100 gr rijstemeel en 50gr bio-maizena )
natuurlijke vanille extract
65 gr kokosolie (amanprana)Smelt even de kokosolie. Meng alles samen en bak ze in de kleine cupcake houders (of apparaat)
Botercreme
200gr santen
80 gr zoet naar keuze (palmsuiker, sukrin)
100 gr rijstecuisine
natuurlijke kleurstof
Smelt de santen (abain marie)
Maak van de suiker poedersuiker (koffiemolen)
voeg alles in een shredder of keukenmachine en laat het flink draaien.
Stop alles in een spuitzak en leg hem voor een kort in de koelkast om hem iets in te dikken, maar niet te lang want santen wordt keihard, dus vrijwel meteen verwerken als de cupcake zijn afgekoeld. (of opnieuw smelten)
Spuit de botercreme op de cupcake en versier ze met een vers stukje fruit en wat kokos.
Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)
- Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
- Gezonde wereld gerechten
- Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
- Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)
Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.
https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php
Benieuwd welke voeding bij jou past?