3 pastinaken
½ pompoen
300 gram verse spinazie
Paar flinke handen rucola
2 rode uitjes
2 Ronde zachte geitenkaasjes
Olijfolie
Lijnzaadolie/ walnootolie
Mosterd
Azijn
Honing
· Schil de pastinaken met de kaasschaaf en maak er dan plakjes van.
· Schil een halve pompoen en maak er blokjes van
· Snipper de uitjes
· Zet water op en kook even de pompoen tot het wat zachter is
· Even kort de pastinaken en de uitjesblancheren
· Laat het afkoelen.
· Doe de salade bij elkaar.
· Zet het geitenkaasje in de oven tot het iets smelt en een klein bruin korstje ontstaat.
· Maak de dressing van de olie, mosterd, azijn en honing.
· Meng de afgekoelde pastinaken, pompoen en uitjes door de spinazie en rucola en voeg daarna de dressing erover en meng het goed.
· Verdeel het over 4 borden
· Leg het beetje gesmolten geitenkaas in het midden van de salade.
4 personen
Bij een melkallergie, bak je wat bio-kipstukjes en voeg deze door de salade.
Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)
- Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
- Gezonde wereld gerechten
- Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
- Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)
Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.
https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php
Benieuwd welke voeding bij jou past?