- 200 g verse spinazie
- 2 eieren
- 350 g yoghurt ( evt. sojayoghurt)
- 200 g volkoren meel (tarwe of spelt, glutenvrij kan ook maar de pannenkoek valt dan snel uit elkaar)
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel olie
Doe eerst de yoghurt, eieren en spinazie in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan diepvriesspinazie, maak knijp deze wel enorm goed uit. Daarna meng je de spinazie met de rest van de ingrediënten.
Daarna, als alles klein gemaakt is, voeg je het volkoren meel, de bakpoeder en de olie toe.
Er moet dan een pannenkoekenbeslag ontstaan. ( je kunt altijd wat vocht of extra meel toevoegen voor een perfect beslag)
Doe boter in een anti-aanbakpan en maak van het beslag dunne pannenkoekjes. Wanneer het beslag teveel plakt, maak dan 3 in de pan ervan, maar hou ze wel dun anders wordt het midden niet gaar.
Ze zijn heerlijk met kipfilet, gerookte zalm, tonijn met een beetje mayo of roomkaas. Je kunt ze ook vullen, oprollen en meenemen.
Ik heb 4 kookboeken geschreven (of samen geschreven)
- Natuurlijk samen koken (enorm dik en enorm kleurrijk)
- Gezonde wereld gerechten
- Koken met Irene (of te wel koken met allergieën)
- Oudhollands bakboek (oude recepten in een gezond jasje)
Nu alle boeken maar 10 euro. Mail me en ik stuur ze op.
https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php
Benieuwd welke voeding bij jou past?