Wat een ontzettend leuk ontwerp is deze popcorn machine en er is echt over nagedacht. Je popt de popcorn en het komt meteen in een kom terecht. Het hele proces kan je volgen omdat de kom doorzichtig is. Dus voor kinderen is dit ook echt erg leuk.

Zelf popcorn maken

Het apparaat doet zich echt vrolijk aan, je wordt er al blij van als je er naar kijkt en is rood van kleur en de kom is doorzichtig. Hij is wel vrij groot dus je moet er wel plek voor hebben in je huis 35,5 X 29,5 x 25 centimeter en weegt 1185 gram

Popcorn die je zelf maakt is veel gezonder zeker als je biologische mais korrels gebruikt. Wil je leuke weetje lezen over popcorn zou je eens op deze site kunnen kijken.

Is popcorn gezond

 

Binnen 7 minuten met de voorbereiding is de popcorn al klaar. Je kan er zoveel in maken als je wilt maar als je echt een grote kom vol wilt dus 5 liter popcorn dan gebruik je 130 gram mais. Maar als je met zijn 2tjes bent is de helft meer dan genoeg.  Hij maakt weinig geluid en alleen de eerste paar keer ruik je een nieuwe fabrieksgeur dat van het verwarmingselement afkomen, dat verdwijnt ook weer. Je bepaald zelf je type olie wat ook de smaak van de popcorn beïnvloed, zo heb ik biologische olijfolie gebruikt die ook verhit mag worden. Maar de keer daarna heb ik het met kokosolie gedaan wat ook erg smakelijk is. Hele neutrale smaak krijg je met rijstolie deze mag je ook flink verhitten. Je kan de popcorn maken met zout maar eventueel ook met suiker of erthytritol (natuurlijke suikervervanger) Boven in de kom zitten gaatjes dus de geur van de popcorn  in je huis is zalig. Er wordt een klepje bij geleverd die je over de gaatjes kan doen zodra de popcorn klaar is. Je neemt de plaat waar de popcorn op ligt van het apparaat draait dit om met de omgedraaide kom er nog op en zo valt alles zonder te knoeien in de bak.  Schoonmaken van het apparaat is enorm makkelijk.

 

Ik vindt het echt een aanrader en niet alleen voor kinderen voor ons is het ook erg leuk om naar te kijken.

 

Kijk dit filmpje en laat je inspireren