Ik was bij bagels en beans en wilde ingredietenten weten van de glutenvrije bagel en ze ging naar achter en zei het is voral op rijst basis. Ja maar ja wat zit er nog in. Op internet nergens te vinden. Zeer vervelend als je heel veel niet kan verdragen. Dus ik vroeg het op en deel het op mijn pagina voor als jij ook zoekt en niet kan vinden.

Glutenvrije Bagel 2021

De glutenvrije bagel bevat: water, rijstebloem, rijstzetmeel, tapiocazetmeel, suiker, zonnebloemolie, gist, emulgatoren: hydroxypropylmethylcellulose, mono-en diglyceriden van vetzuren, desem van rijst (gedroogd), zout, psyllium, koolzaad olie, natuurlijk aroma, enzym.

Qua beleg zijn bijvoorbeeld de volgende bagels glutenvrij:
– Bagel creamcheese (5 soorten, let op; zonder garnering van bijv. walnoten)
– Bagel avocado
– Bagel beenham
– Bagel hummus
– Bagel jam
– Bagel zalm met creamcheese
– Bagel tosti
– Bagel banaan

Een aantal andere bagels worden standaard geserveerd met bijvoorbeeld walnoten of dressing die niet als glutenvrij kunnen worden aangemerkt. In de vestiging is allergeneninformatie aanwezig.
Op verzoek zouden bagels in de vestiging wel aangepast kunnen worden zodat je deze alsnog kunt eten als je een glutenintolerantie hebt.

Op het moment dat er een glutenvrije bagel wordt besteld volgen we een speciale procedure. Dat is ook noodzakelijk. Immers, er worden voornamelijk niet glutenvrije producten in onze winkels bereidt. Er zal altijd risico blijven op kruisbesmetting.

Graag zou ik je als tip mee willen geven de allergie vooraf duidelijk bij de bediening te melden. Dan kan er zo goed mogelijk rekening mee worden gehouden.

Mocht je er nog vragen of opmerkingen over hebben dan hoor ik dat graag!

Voor een uitgebreide persoonlijke test op voeding, tekorten, reden achter klachten, hormonen, organen enz ga naar www.persoonlijke-voeding.nl