Het is ongezondĀ  om natriumbicarbonaat/ baking soda of zuiveringszout puur in te nemen!

Het is niet verstandig om deze producten (wat allemaal het zelfde is) puur te nemen. Vroeger werd dit geadviseerd omdat het een zuiverende werking zou hebben en goed voor maag en darmen maar dat is achterhaald. Het kan wel maar het product mag gewoon absoluut niet in je maag komen. Als je het neemt moet het in een gecoate maag resistente capsule zitten die pas in de darmen open gaan.

WANT
Het product zal het maagzuur veranderen en dat is absoluut niet de bedoeling. Maagsap hoort een PH waarde te hebben tijdens de vertering van 1,5. Dat moet want alleen zo kan de maag goed verteren. Pas als de voedingsbrij van de maag in de darmen komt zal het lichaam zelf natriumbicarbonaat afgeven om de PH waarde omhoog te krijgen. Zou dat al in de maag gebeuren wat dus gebeurt als je baking soda of zuiveringszout inneemt zal de PH waarde daar verhogen en dat zal de vertering te niet doen. Het zal ook een chemische reactie ontstaan van de Natriumbiscarbonaat met het maagzuur en wordt omgezet in koolstofdioxide, zout en water.

Koolstofdioxide en zout belast de gezondheid en geeft gas waardoor je opgeblazen buik kan krijgen, buikpijn en winderigheid. Daarnaast is het zout ook veel te veel, 1 theelepel natriumbicarbonaat geeft 3,4 gram zout. Dat is erg veel al en kan de bloeddruk door verhogen. De vertering van voeding verminderd met alle gevolgen van dien, opname vitamine en mineralen worden beinvloed

Dus wat je ook leest op internet hoe gezond het zou zijn geloof het niet, ze weten het fijne niet en hoe het precies werkt.

Je kan wel je lichaam helpen dat de lichaamseigen natriumbicarbonaat te verhogen door veel basis voedsel te eten en te drinken.

In de praktijk kan ik uittesten waarom je maag en darmklachten hebt. De reden en de oplossing geven. En je een goed basis dieet leren.

www.persoonlijke-voeding.nl