Custardvla

4 dl rijstemelk

2 eetl custardpoeder

2 eetl honing

Chocolade vla

4 dl rijstemelk

2 eetl custardpoeder

2 eetl honing

1 flinke eetl cacaopoeder

Eventueel wat fruit.

 

Bereid beide apart in een pannetje

  • Doe de custardpoeder, honing en 6 eetlepels rijstemelk in een bakje en meng dit goed.
  • Doe de custardpoeder, honing, cacaopoeder en 6 eetlepels rijstmelk in een ander bakje en meng dit goed.
  • Pak 2 pannetjes en schenk in beide de overige ¬†rijstemelk erin. (dus in beide iets minder dan 4 dl)
  • Wanneer het kookt doe je de custardvla erbij en roer je super goed met een garde.
  • Kook het geheel door ongeveer 3 minuten.
  • Pak een glas en giet daar de custardvla in.
  • Je kan er eventueel wat fruit bovenop leggen.
  • Dan neem je het andere pannetje met de rijstmelk en breng die ook aan de kook.
  • Nu doe je de cacao-custard erin en kook hem 3 minuten terwijl je ook heel goed met de garde roert om klontjes te voorkomen.
  • Giet dit bovenop de gele custardvla.
  • Eventueel met fruit kun je het daarna versieren.

 

Vroeger werden toetjes altijd zelf gemaakt en custardpoeder was een favoriet. Tegenwoordig kopen we alles klaar met veel suiker erin. Het is gemakkelijk zelf te maken en veel gezonder.

meer van dit soort heerlijke gezonde recepten vindt je in HET KOOKBOEK GEZONDE WERELDGERECHTEN. nu van 24,95 voor 10 euro. kijk op https://www.persoonlijke-voeding.nl/boek.php  en mail me ik stuur het boek meteen naar je op