Wil je mijn protocol weten bij lyme lees dan https://www.persoonlijke-voeding.nl/blog/columns/protocol-bij-de-ziekte-van-lyme/

 

Ziekte van Lyme  (Totaal anders bekeken)

In het boek cleanse to heal lees ik iets interessant over de ziekte van Lyme.

Ik behandel al jaren de ziekte van Lyme met een antivirus dieet met zeer goede resultaten. En ik ga uitleggen waarom ik dit doe als een samenvatting van dit boek.

De ware oorzaak van de ziekte van Lyme is dat het viraal van aard is en niet bacterieel. Door de ziekte van Lyme kun je goed ziek worden maar als het een bacterie zou zijn, is het stomweg niet mogelijk om klachten te krijgen aan het centrale zenuwstelsel wat mensen met Lyme wel hebben.  Veel mensen krijgen een antibiotica kuur maar herstellen helemaal niet van hun klachten want een virus reageert niet op antibiotica. Sterker nog ze worden er juist sterker van omdat het lichaam verzwakt door een kuur. Uiteraard zijn er mensen die er wel goed op reageren maar dan is het de vraag waardoor ze opknappen want er kunnen tal van redenen zijn als je door een teek gestoken bent want hij draagt immers meer dan 200 ziekteverwekkers met zich mee.

De medische industrie is sinds kort begonnen om de ziekte van Lyme uit de categorie van de  bacteriën te halen en in plaatst daarvan in de categorie van auto immuunaandoeningen. (Regulier weet de oorzaak niet van auto-immuunziekte, Anthony Willems zegt ‘ een lichaam valt zichzelf nooit aan maar valt iets aan, en dat iets is vaak een virus’

In de jaren 70 werd de ziekte van Lyme onder virussen geplaatst. Omdat er geen medicatie was hiervoor werd antibiotica ingezet. Ook  een deel voor omzet voor de big Pharma.  En zo werd het onder de noemer bacterie geplaatst. Ze hebben ons altijd laten geloven dat de ziekte van Lyme een bacterie is.. De schrijver van het boek Anthony William is de veroorzaker van deze verschuiving door zijn eerste boek wat een bestseller was Medical medium, hij brengt veel verandering op gang waardoor de ziekte van Lyme niet meer als bacterie gezien wordt. Maar voor dit door de hele reguliere zorg gehoord en erkend wordt zijn we tientallen jaren verder.

Bacteriën kunnen dus geen neurologische klachten veroorzaken en dat is is wel waar patiënten van de ziekte van Lyme aan lijden zoals:

Pijn,

tintelingen,

verdoofd gevoel,

duizeligheid,

zenuwtrekken,

moe, doodmoe

brain frog,

geheugenverlies,

pijnlijke zenuwen,

Auto-immuunziekte

 

 

nekpijn,

spasmen,

tics

ms,

fibromyalgie,

reumatische artritis,

Sjögren,

pijnlijke gewrichten,

zwakke ledematen,

lichen sclerosus

 

 

migraine,

lupus,

CVS,

ME

hartkloppingen,

brandend gevoel op de huid, kaakpijn,

 

 

 

 

 

Virussen geven neurotoxine af en voeden zich met zware metalen als kwik, aluminium en koper.  Omdat bacteriën geen neurotoxine afgeven en mensen met Lyme wel neurologische klachten hebben is dit al een bewijs dat het een virus is en geen bacterie. Massa mensen hebben veel lichamelijke ellende moeten ondergaan en niet door de ziekte van Lyme maar door de verkeerde behandeling ertegen omdat het gezien en behandeld word als een bacterie.

 

Hieronder zie je triggers die sluimerende virussen en ziekte van Lyme kunnen activeren

 • Schimmels die je lang en veel inademend
 • Amalgaamvullingen, (langzaam 1 voor 1 eruit anders komt er teveel kwik je je bloed
 • Kwik zowel in vis, natuurlijke zoetstof HFCS of maisstroop. Dit staat ook wel bekend als glucose-fructosestroop en via de vervuilde lucht.)
 • Pesticiden en onkruidverdelgers
 • Insectenverdelgers (muggenspray enzo)
 • Als iemand die je zeer naast is overlijd
 • Gebroken hart
 • Ziekte in je omgeving
 • Spinnenbeet, bijenbeek, tekenbeet
 • Medicatie zoals antibiotica en benzodiazepines
 • Veel medicijnen
 • Druks
 • Ongezonde voeding
 • Financiële stress
 • Lichamelijk letsel
 • Zwemmen tussen de rode algen
 • Afvloeiing, toxine in water van fabrieken waar jij in gaat zwemmen
 • Tapijtreinigers
 • Verf
 • Slapeloosheid

Neem GEEN antibiotica zegt het Medical medium als je door een teek gestoken bent, wat je zult de Borrelia end wel behandelen maar die hebben in werkelijkheid niks met Lyme te maken en vormen geen bedreiging voor de gezondheid. Ze kunnen het centrale zenuwstelsel niet aanvallen. Terwijl een ontsteking aan het centrale zenuwstelsel juist de hoofdsymptoom is van de Lyme patiënten. Door antibiotica zul je juist Lyme verergeren. Virussen (dus ook Lyme) zijn dol op antibiotica ze worden er juist sterker van.

De rode ring is niks anders dan overgebleven rest van een teek of spin en het lichaam reageert met het immuunsysteem hierop met een kring of roodheid.  Die plek is een ontsteking en je kunt een lichte antibiotica inzetten hiertegen maar niet tegen de Lyme. (het is mogelijk dat er andere ziektes overgebracht worden) De huiduitslag is niet een oorzaak van de ziekte van Lyme het zijn gewone stafylokokinfectie.

Regulier zijn er twee testen om Lyme vast te stellen.

 • Elisa
 • West Blot

Deze zijn beide  gebaseerd op de onjuist aanname dat Lyme symptomen worden veroorzaakt door borrelia burgdorferi. Kan zijn dat de arts zegt dat er aanwezigheid zijn van antilichamen of dat de test gedeeltelijk positief waren met betrekking tot bacteriën zoals bartonella en parasieten babesia. Maar als je griep hebt of stafyolokinfecte, epstein baar of zelf candida kan de test als vals positief zijn .

Virussen produceren nevenproducten, afvalstoffen, virale biofilm en de spirocheten (een stam van spiraalvormige virussen die vaak onterecht voor bacteriën worden gezien)

Ik raad je aan als je denkt dat je lyme hebt je het boek Medical medium te lezen.  Of je maakt een afspraak in mijn praktijk, ik test alles voor je uit (ik doe geen uitspraken of je virussen hebt en welk dat zijn) maar ik kan wel een behandelplan inzetten tegen virussen en dus ook tegen de ziekte van Lyme. Zowel voeding als supplementen zetten we in waar je 3 tot 12 maanden mee bezig moet gaan. (uitzonderingen langer)

Ik kan je uitgebreid testen op welke voeding bij je past, je tekorten en een geheel voeding en supplementen en herstel plan maken perfect op je lichaam uitgetest

www.persoonlijke-voeding.nl  

Voor supplementen ga naar  www.nutritioncompany.eu dit is een groothandel die alleen maar goede producten verkoopt. Je mag mijn praktijk kortingscode van 20% gebruiken code is 221292

 

 

p.s ik heb een beetje dyslexie dus sorry voor wat foutjes en denk maar zo Einstein had het ook 😉