Er is een nieuw product op de markt,  een Probiotica die je stofwisseling hersteld waardoor je makkelijker afvalt en je darmconditie verbeterd waardoor je kans op ontstekingen, diabetes enz verkleind.

Deze  probiotica heet AKKERMANSIA MUCINIPHILA

WAT is er zo uniek aan deze probiotica?

Uit onderzoek is gebleken dat:

  • je er van kan afvallen en je vetmassa afneemt
  • stofwisseling hersteld, versneld
  • slijmvliezen in je darmen herstellen,
  • lekkende darmen verdwijnen
  • immuunsysteem verbetert
  • ontstekingen in darmen verminderd/ verdwijnt
  • Heeft een enorm voordeel tegen het metabole syndroom wat betekend dat het een positief effect heeft op de insuline dus de kans op diabetes verklein, hoge bloeddruk verminderd, leververvetting verminderd en te hoog cholesterol verbeterd.

In het darmstelsel van vrijwel elk mens zit deze darmbacterie maar vaak in hele lage mate. Totaal zitten er meer dan 1000 soorten bacteriën, schimmels en gisten en die horen in harmonie te leven. Akkermansie bacteriën is daar slechts 1 van maar welk een hele belangrijke bleek uit 17 jaar studie.   Deze bacterie zit van nature in de borstvoeding en zo krijgen we het onder andere binnen. Deze  probiotica is een  belangrijke jongen voor ons lichaam, maar helaas was het nog niet mogelijk tot 2022 om dit als een probiotica capsule/ tablet in te nemen. Enorm jammer want de kracht wat deze darmbacteriën geeft is een bijzonder gemis.  Prof Patrice Cani uit Brussel en prof de Vos uit Wageningen doen al enorm veel jaren onderzoek en ontdekte al jaren terug dat deze bacterie belangrijk is bij obesitas en vele andere ziekte. Ze doen al 17 jaar studie hierna. En eindelijk is het zover het is gelukt om hem te gaan slikken als een supplement waardoor we eindelijk het voordeel ervan gaan ontdekken.

Het is een probiotica die een zeer positief effect heeft bij een ontregelde stofwisseling waarbij overgewicht als resultaat ontstaat. Maar ook een enorm effect geeft op een gezondere darmconditie en verminderd laaggradige ontstekingen. De kans op darmontstekingen verminderd enorm zo ook leververvetting en  diabetes. Uiteraard kun je NIET zeggen van Oke, mooi dat  we nemen dit supplement en  kan ik eten wat ik wilt. Alcohol dood bijvoorbeeld deze bacterie en uiteraard is goede voeding ook belangrijk daar kan ik uiteraard in een consult naar kijken uittesten en als de lever of andere systemen aandacht nodig hebben ook aandacht aan besteden. Maar veel mensen eten gezond en vallen toch niet af of hebben andere bovengenoemde klachten. Dan is deze probiotica een goed idee om 3 maanden te gaan proberen.

Ook ontdekte ze  in hun onderzoek dat deze bacteriën volop aanwezig waren bij slanke mensen zonder diabetes en minder voorkomt bij mensen die snel dik worden, veel kans hebben op diabetes, darmontstekingen en leverziekte. Deze darmbacterie is één van de belangrijkste en wanneer deze weinig aanwezig is in je darmen is de kans op vele ziektes enorm vergroot. Een slechte darmconditie op alle fronten kan overgewicht geven een zwak immuunsysteem maar ook de kans op vele ziektes vergroten. Goede Probiotica en goed eten kan verschil maken maar geen enkele Probiotica bevat de deze nieuwe Akkermansia en juist deze heeft een zeer positief effect op de darmen omdat ze ook darmslijmvliezen activeren waardoor de darmconditie enorm verbeterd. Niet alleen ontstekingen in de darmen zoals bij ziekte van Crohn en colitis Ulcerosa hebben veel profijt bij deze nieuwe probiotica ook lekkende darmen wordt gerepareerd. Ook mensen met histamine en mestcelproblemen zullen  veel verbetering merken, eigenlijk je complete gezondheid. Ja en wat helemaal geweldig is, is dat dat je ermee kan afvallen en de kans op diabetes enorm kan verlagen  en zo ook een gunstig effect heeft op je hele gezondheid

Leuk weetje is dat alle darmbacteriën voeding nodig hebben doormiddel van bijvoorbeeld vezels wat ze prebiotica noemen maar dat heeft de Akkermansie niet nodig deze kan leven zonder voeding.

En deze darmbacterie  stimuleert de darmen voor aanmaak van slijmvliezen en hoe sterker de slijmvliezen hoe sterker je immuunsysteem omdat ook andere bacteriën hierop wel varen. Mensen met prikkelbare darmen, lekkende darmen hebben allemaal profijt hiervan, maar ook bij auto-immuunziekte, lyme en andere immuunziektes en darmziektes.

Iedereen mag dit supplement nemen, van jong tot oud (jonger dan 12 halve tablet) en kan bij alle medicatie gecombineerd worden. Moment van nemen op een dag bepaal je zelf. Deze bacterieen worden niet gedood door het maagzuur.

Deze nieuwe probiotica is niet goedkoop (zonder korting) 65 euro per maand en je moet hem 3 maanden gaan nemen voor een goed effect. Maar het is zeker de moeite waard om te proberen want als je alles goed of best goed doet en niet afvalt of klachten blijft houden is er hoop dat dit product wel helpt.

Door de wet mag ik niet zeggen welk merk het is.

Het komt pas ergens half tot eind november op de markt. Het wordt verkocht bij www.nutritioncompany.eu en je mag mijn praktijk code 221292gebruiken waardoor je  20% kortingkrijgt  hierop.

(is het nog niet in de webshop dan is het er nog niet, mail me ik kan het voor je in de gaten houden)

Note; Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd of aan mensen voorgeschreven dus ik kan alleen uitgaan van de onderzoek resultaten die ik gelezen heb.