64% van de mensen met ADHD komt door voedselallergieën. Een test zal veel duidelijk maken. Ook te korten aan vitamine en mineralen kan het verergeren. Deel van de kinderen zal allergie op voeding niet de reden zijn maar is een tekort aan bepaald enzym DPP-4 de reden. GROOT DEEL IS DE OORZAAK ZELFDE ALS AUTISME DEEL ZIE HIERONDER.

Autisme.

Onze hersenen worden beschermd door een bloed-hersenbarrière, wetenschapper Shattock vermoed dat deze barrière bij autisme te doorlaatbaar is. Een reden dat deze te doorlaatbaar is gebleven kan zijn dat moeder lightproducten heeft gehad tijdens zwangerschap (of andere chemische stoffen) Het is niet duidelijk wanneer deze barrière precies volgroeid is en ze vermoeden dat dit bij iedereen anders kan zijn (net als darmen bij sommige langer duurt voor deze in balans zijn) Natuurartsen waarschuwen tegen vaccinatie op jonge leeftijd omdat het goed mogelijk is dat deze barrière niet volgroeid is en dan kan de vaccinatie schade aan de hersenen brengen (zitten vaak vol zware metalen en chemische stoffen zie bijsluiter). Dat zou een reden kunnen zijn dat we tegenwoordig ook hier vaak wat over lezen. Ook de lever speelt een rol. Hij ontgift, maar wat als deze niet sterk is dan zullen vaccinaties of chemische stoffen niet goed afgebroken worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat personen met autisme meer bestrijdingsmiddelen, chemische stoffen en zware metalen in hun lichaam vast houden. De aanmaak van het enzym DPP-4 kan hierdoor geblokkeerd worden en dit enzym is ZEER BELANGRIJK, want hierdoor kan er een exorfinen-belasting ontstaan en dat verstoord het endorfine-systeem. Dit systeem is belangrijk bij leren en sociaal gedrag. Ook zien we vaak dat kinderen met autisme zwakke darmen hebben. Daarom is extra aandacht aan darmen door voeding, Probiotica en extra enzymen waaronder DPP-4 enorm belangrijk. Dagelijks DPP-4 enzymen slikken is belangrijk en kan veel verbetering geven omdat dit enzym het exorfinen niveau laat zakken. Blijven deze namelijk te veel in het bloed dan krijg je een morfine achtige eiwitten en worden opioïden genoemd. Deze gaan op de receptoren zitten van de endorfine en dat werkt verstorend hierop. Dan kan Autisme ontstaan maar ook ADHD, ADD, depressie, Astma, burn-out (blijft) enorm moe

WAT IS EEN DPP-IV ENZYM (of DPP-4)

Een enzym is een soort schaartje die dingen klein knipt. Dit DPP-4enzym wordt aangemaakt in de cellen van de darm, de alvleesklier en in epitheelcellen. Verder kunnen bepaalde bacteriën of schimmels ze ook produceren. Dit enzym breekt bepaalde eiwitten af. Het werkt vooral op de afbraak van exorfinen. Wanneer dit niet goed verloopt ontstaat er een endorfine resistentie wat de functies van dopamine, insuline, cortisol en immuun cellen verstoord. Wanneer deze enzymen niet voldoende hun werk kunnen doen zal ook de darm gaan lekken met alle gevolgen die daar weer bij horen. (veel darmklachten, moe, pijn enz)

Wanneer dit enzym de exorfinen niet goed afbreekt, komen ongewenste stoffen in het bloed en ontstaat een tijdelijk toename van endorfine en dopamine waarna de werking van de endorfine weer blokkeert. Er ontstaat een enorme trek in zoet, want zoet voedsel zorgt voor een fijn gevoel omdat het de endorfine stimuleert. Dan zie je dat ze meer voedsel gaan eten waarbij je juist weer dat enzym DPP-4 nodig hebt wat ze niet hebben en zo blijven ze in een cirkel, er ontstaan vaak ook eetverslavingen vooral naar bepaald voedsel (of zoals bij autisme ze willen maar een bepaald voedsel, de rest weigeren ze) verder kan er diabetes, ADHD, ADD, Autisme en zelf bordeline ontstaan.

SAMENGEVAT

Exorfinen zijn stoffen met een morfine achtige werking, het zit in bepaald voedsel. Ze worden normaal afgebroken door enzym DPP-4 in de darmen. Gebeurt dat niet krijg je valse neurotransmitters en kunnen endorfine receptoren activeren, daarmee wordt het dopamine beloningssysteem waardoor je kort heel fijn voelt geactiveerd. Maar uiteindelijk zal het lichaam insuline, dopamine, cortisol en endorfine ongevoelig worden en ontstaat klachten en ziektens. Endorfine is een aansturing van dopamine, cortisol en insuline en dat enzym DPP-4 houdt de hoeveelheid endorfine dus in balans.

KLACHTEN BIJ TEKORT AAN ENZYM DPP-4

BABY

· Oorontstekingen

· Huiduitslag

· Reflux

· Apneu aanval (kan een reden zijn van wiegendood)

KINDEREN EN VOLWASSEN

· ADHD EN ADD

· Autisme

· Candida

· Psychose

· Tekort aan maagzuur

· Eetverslavingen/ overgewicht

· Lekkende darmen

· Stress gevolg kan burn-out, hoge bloeddruk

· Allergisch voor voeding

· Ziekte van Parkinson

· Astma, COPD, Kortademig

· Slechte wondheling

· SLE (verhoogd hoeveelheid eiwit HMDB1 in het bloed

· Burn-out

VOEDINGSADVIES kan ik in de praktijk geven en precies uitleggen wat je moet doen. Ik test alles uit op je lichaam. Ik help graag. Maak een afspraak. 1 consult is voldoende.
Www.persoonlijke-voeding.nl