Moe en slecht geheugen

 

BEN JIJ VEEL MOE IS JE GEHEUGEN VERSLECHTERD EN ZIT JE NIET FIJN IN DE VEL?
Herken je de volgende klachten
1) Veel moe (Kan extreem zijn)
2) Geheugen gaat achteruit
3) Stemmingswisselingen of negatief voelen
Goed mogelijk dat je vitamine B12 status erg laag is. Vaak komt het niet uit bloedonderzoek maar kan het toch het geval zijn. Dat komt in de praktijk bij mij ook vaak voor. Neem gewoon eens een paar maanden van AOV 253 dit is B12 in de meteen opneembare vorm met o zo belangrijk het foliumzuur erbij.
B12 is veel belangrijker dan jij denkt, voor energie aanmaak, de zenuwen, aanmaak blijdschaphormoon serotonine, DNA, rode bloedcellen enz. Veel mensen hebben een tekort hieraan. Dat komt omdat B12 van nogal wat factoren afhankelijk is. De belangrijkste is dat er genoeg dierlijke producten gegeten worden. Alleen in dierlijke producten zit B12, vooral mosselen en makreel score hoog. Wanneer je vegan bent is een B12 supplement een must om te nemen! Daarnaast is een goed eopname  afhankelijk van een goede werking van maag en darmen. B12 wordt in het laatste deel van de dunne darm opgenomen, dus zijn er darmklachten, dan heb je al veel kans dat die B12 niet wordt opgenomen en is het belangrijk dat je het neemt in een supplementen vorm. Maar ook mensen met maagklachten hebben vaak een B12 tekort.
In de maag moet een intrinsiek factor afgescheiden worden die B12 moet binden voor opname. Bij veel mensen met maagklachten, veel stress en zeker bij oudere of mensen die maagbeschermers nemen (of maagzuurremmers) is de afscheiding van het enzym intrinsiek factor erg laag of niet aanwezig.

Ook voldoende maagzuur en enzymen (pepsine en Betanine) zijn voor opname noodzakelijk. En hier gaat het ook vaak fout. Veel mensen hebben tekort aan maagzuur en krijgen hierdoor juist maagzuur problemen zoals opboeren, zware maag en maagzuur enz. Ook teveel stress heeft een negatief effect op de maag. Vaak worden bij maagzuur problemen medicijnen ingezet zoals maagzuurremmers. Probleem is dat er meestal juist te weinig maagzuur aanwezig is en dit opboeren of maagzuur geeft als klacht. Dat komt omdat het eten in te weinig zuur komt. Lichaam wacht dan met een goede vertering tot er wel genoeg maagzuur is en dat gaat gisten en borrelen wat jij als een zwaar gevoel voelt met maagzuur en opboeren. De maagzuurremmers die je dan krijgt lost het probleem niet op en je krijgt nog minder maagzuur, raar maar waar de klachten nemen of omdat de maag niet meer optimaal functioneert en hierdoor wordt er weinig intrinsiek factor aangemaakt waardoor B12 in de problemen komt. Neem als je dit herkend een product die je maagzuur in balans brengt AOV1130 bij elke maaltijd, Ook een maagdieet kan wonderen doen maar daarvoor moet ik je testen in mijn praktijk.
Maar ook andere medicijnen kunnen de maag negatief beïnvloeden en hierdoor een b12 tekort veroorzaken zoals tabletten voor diabetes, jicht enz. Ook mensen die een operatie hebben gehad en met een kapje in slaap zijn gevallen kunnen nog lang last hebben van een B12 tekort, ook omdat een operatie en ziekte in het algemeen veel B12 kost. Wanneer je B12 neemt in een tablet is dat meestal de synthetische vorm, de cyanocobalamine genaamd. Dit kan bij sommige prima werken, maar beter kun je die nemen die veel beter opneembaar is omdat deze niet afhankelijk is van een gezonde maag en de intrinsiek factor zoals methylcobalamine of de adenosylcobalamine. Andere veel voorkomende klachten bij een B12 tekort zijn:
Tintelingen in armen en benen (let op kan ook een tekort of juist teveel aan B6 zijn)
Oorsuizen (kan ook door vullingen komen, allergieën en veel onbekende redenen)
Dementie (kan ook ontstaan door andere tekorten, slechte eetgewoontje of opstapeling zware metalen enz)
Concentratieproblemen
Pijnlijke tong
Constipatie (kan ook door schildklier, te weinig drinken , te weinig vezels of allergieën)
Haaruitval (kan ook door keratine tekort en andere tekorten)
Wanneer je niet veel klachten hebt is het wel belangrijk om preventief B12 te nemen omdat de kans op kanker (borstkanker), hart en vaatziekte, dementie enorm verminderen.

Neem dan altijd die goed opneembaar is.

B12 hoog is veilig en heeft geen interactie met andere medicijnen en ook de hoeveelheid kan heel hoog zonder nadelige effecten.

Neem bij klachten AOV 253 deze is heel hoog gedoseerd en mag je 6 maanden dagelijks gebruiken

Neem ter preventie Vitortho Meer in 1

Met de kortingscode 221292  krijg je op alle supplementen 20% korting op de site van www.nutritioncompany.eu

Voor meer informatie zie mijn boeken over voeding en gezondheid.

  1. wegwijs in de overgang  (bij mij bestellen dan is hij maar 20 euro anders 27.)
  2. darmklachten (ook dieet in voor de maag)
  3. Mooie en vitale huid
  4. wegwijs in sportvoeding
  5. Gezonde eter voelt zich beter

Heb je klachten en wil je graag meer weten hoe je voeding in moet zetten als medicijn en je precies uitgetest wilt hebben wat voor jouw het beste is? www.persoonlijke-voeding.nl

 

pp-21

 

DRINKEN, DRINKEN EN NOG EENS DRINKEN VAN WATER! Waarom?
1,5 liter water moet je drinken dagelijks! Ohh, we horen het continue, maar waarom eigenlijk? De meeste mensen hebben een vocht te kort en zijn zelfs hun dorstprikkel kwijt geraakt. De dorstprikkel is een hongerprikkel geworden en hierdoor wordt je dikker. Bovendien wanneer je te weinig drinkt zullen afvalstoffen zich ophopen en bewaard worden in je vet.
Maar goed waarom moet we zoveel drinken?
Alleen als je genoeg water drinkt, raak je afvalstoffen kwijt. Vrijwel elke ziekte ontstaat door afvalstoffen, zo simpel is dat. Afvalstoffen ontstaan in eerder instantie omdat je leeft en je stofwisseling afvalstoffen produceren, maar ook ongezonde voeding, stress end produceren afvalstoffen.. Drink je niet genoeg, blijft het in je lichaam en daar hoopt het op. Doordat er steeds meer afvalstoffen vast blijven zitten in je lichaam ontstaan er ziektens.
Ontstekingen is een redmiddel van het lichaam om zijn afvalstoffen kwijt te raken. Vaak hebben mensen een hoog LDL (SLECHT CHOLESTEROL) dit is meestal een teken dat er kleine chronische ontstekingen in het lichaam zitten door teveel afvalstoffen. Dit cholesterol heeft als doel om scheurtjes en verwondingen te repareren. Wat doen wij, cholesterol verlagers nemen, dus weer wordt het lichaam beklemmend zichzelf te helpen. Heb je een slecht cholesterol drink dan eens wat meer water en  ontgift je lichaam, waarschijnlijk verdwijnt het vanzelf.
Wist je dat 80% van alle klachten het lichaam kan oplossen met de juiste voeding, genoeg drinken en rust? Maar wij grijpen naar medicijnen die het lichaam belemmerd zich zelf te helpen. Resultaat is meestal andere klachten die vroeg of later terug komen en vaak weer wat erger dan de oorspronkelijke klacht zoals b.v hoofdpijn of een verkoudheid.
Dus begin al eens zelf met drinken van gewoon WATER! Dan kan het lichaam beginnen met ontgiften. Werkt dat afdoende dan ga je een detox doen, om te helpen zie, mijn E-book DE NATUURLIJKE DETOX http://reset.ebooksale.nl/
ONTGIFTINGSORGANEN
We hebben verschillende organen die allemaal ook een taak hebben om te ontgiften. Hieronder staan ze en kan je zien wat ze doen.
LEVER: breekt cellen af, ontgift medicijnen, schadelijke stoffen uit o.a de voeding
NIEREN: verwijderd bloedplasma en afvalstoffen uit het bloed en wat de lever aanbied
DIKKE DARM verwijdert ontlasting, dode bacteriën en parasieten
HUID: wist je dat deze het meeste ontgift door zweten wel 40 tot 60% aan afvalstoffen
LYMFE: verwijderd afvalstoffen en is enorm belangrijk dat je naast water veel beweegt
LONGEN verwijderd zuren stofwisselingsafval kooldioxide en giftige stoffen
HAREN EN NAGELS verwijderen eiwitten, pigmenten en mineralen zouten
Wanneer de ontgifting stagneert door b.v te weinig te drinken ontstaan klachten die zeer divers zijn. Vaak na lange tijd ontstaan er leverzwakte en galstenen, nierstenen die hierdoor voor een hoge bloeddruk kunnen zorgen. De darmen die verstopt zijn, zullen het bloed met afvalstoffen voorzien, lymfe die verstopt kan weer oedeem geven en later kanker, artritis enz. Het immuniteitssysteem  en zelf zuiverings mechanisme verzwakt enorm bij een tekort aan water. Zo ontstaan er langzaam maar zeker welvaartsziekte.
Dus wat moet je doen:
1) Minimaal 1,5 liter zuiver water drinken
2) Detox 2 x per jaar (eventueel met mijn E-book DE NATUURLIJKE DETOX, maar ook in mijn andere boeken staan detox: BIJ HUIDKLACHTEN, doe DE detox uit HET boek, Een mooie en vitale huid, bij overgangsklachten doe de detox uit het boek: Wegwijs in de overgang, basis korte detox staat in het boek een gezonde eter voelt zich beter.
3) Veel wandelen en bewegen om de longen, lymfe enz te stimuleren
4) Eet geen zooi, meer dan 90% van het supermarkt eten zit wel iets in wat slecht in, dus maak het zelf met pure bio-producten
5) Vermijd drinken en voedsel die juist vocht onttrekt in plaats van dat het toevoegt als koffie, zwarte thee, frisdranken en alcohol
6) Slaap genoeg
7) Regelmaat in je leven
8) Minder schelmpjes voor je neus, doe eens wat anders
9) Negatief zijn en voelen is ook funest
10) De tip op de eerste plaats nog eens lezen.
Heb je al klachten en wil je weten wat jij moet doen en eten om je zelfgenezings mechanisme weer te activeren, kijk dan op www.persoonlijke-voeding.nl

 

luchtrei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIST JE DAT DE LUCHT IN  JE HUIS  STERK VERONTREINIGD IS?

Ik heb al vele jaren een luchtreiniger in huis. Op een gegeven moment heb ik mijn oude verkocht en wilde ik een nieuwere uitvoering. Dat kwam er een jaar niet van. Ik lucht veel zodat het binnen klimaat schoner blijft, maar toch miste ik iets in huis en irriteerde het me enorm als mensen hier met deodorants, parfum of haarlak aan de gang gingen. Ik werk en woon op de zelfde plek dus dat betekend dat ik 24 uur per dag thuis ben. Ik ben erg met gezonde voeding bezig, maar gezonde lucht is voor mij net zo belangrijk. Daarom heb ik besloten toch weer een nieuwe luchtreiniger aan te schaffen. Nu hij hier een paar uur staat realiseer ik me pas echt wat ik gemist heb al die tijd. Ik voelde me in het begin even wat dizzie door de grote hoeveelheid gezonde zuurstof, maar nu mijn lichaam eraan gewend is, voelt het zo goed en positief, echt zalig.

Waarom een luchtreiniger?
We ademen duizenden keren per dag, die lucht bereikt elke cel in ons lichaam en we voeden ons hiermee. De lucht is tegenwoordig verontreinigd buiten, dat weten we onderhand wel. Voor echte frisse lucht moeten we hoog de bergen in, in gezonde bossen wandelen, of bij grote watervallen gaan zitten. In steden is de lucht die je inademt verontreinigd door uitlaatgassen en andere ellende. Het binnen klimaat in huis is ook niet al te best en vaak nog erger verontreinigd dan buiten. Je woon, slaap en werkomgeving wil je het liefste schoon en fris hebben en het liefste ook nog het gevoel hebben dat je lekker een bos of waterval in je huis hebt.
Door veel te luchten kun je het in huis al een stuk schoner houden maar in de winter is dat vaak niet mogelijk door de kou die meekomt je huis in. De ramen en deuren blijven dicht. Ook al is de lucht van buiten  niet al te best, het is wel nog altijd vele malen beter dan binnen en zeker als er niet gelucht kan worden.. Het binnenklimaat wordt bepaald door  kookluchten, parfum, haarlak, schoonmaakmiddelen, stofdeeltjes, pollen, dieren enz en dit kan je huis veranderen in een ongezond chemische omgeving. Hierdoor kun je moe worden, hoofdpijn krijgen maar ook algemene gezondheid enorm door verlagen. Bovendien is concentratie vaak ook ver te zoeken.

Astma en allergieën
Wanneer je astma, hooikoorts, allergieën of met een sukkelende gezondheid zit is gezonde lucht van essentieel belang. Wat je in ademt en wat je eet en drinkt bepaald voor een groot deel je gezondheid. Ook goed diep inademen is belangrijk maar dat doe je het liefste natuurlijk als de lucht schoon is. Wanneer mensen roken in huis is het natuurlijk helemaal dramatisch gesteld met de lucht en de gezonde ionen zijn ver te zoeken.
Ionen
Verder is er nog iets waar de meeste niet bij stilstaan en dat zijn de hoeveelheid ionen in de lucht. Wanneer je bij een waterval bent, in een bos of hoog in de bergen wandelt waar de lucht schoon is, zijn er ook heel veel ionen in de lucht die erg gezond zijn, deze ionen noem je negatieve ionen. Bij ionen is het zo dat als de lucht verontreinigt is de ionen positief geladen zijn en dat is juist negatief en ziekmakend voor mensen en dieren. Dus de kunst is om je huis of werkomgeving te vullen met negatief geladen ionen die dus een positief effect op je lichaam hebben en je energie en gezondheid een ware Boest geven.
Dus naast schone gefilterde lucht is er ook nog zoiets als een lucht vol met gezonde ionen. Wanneer je een luchtreiniger aanschaft moet je hier dus op letten, dat het naast filters ook een ionaizer erin heeft zitten.
Een luchtreiniger is dus tegenwoordig geen overbodige luxe meer en het doet veel voor je zoals:
Neutraliseert vieze en chemische geuren, rook end
Vermindert pollen, huisstofmijten en andere allergenen in de lucht
Het haalt stof, pluisjes, schimmels, bacteriën en virussen uit de lucht
Haalt zwaar belastende stoffen uit de lucht zoals chemische geuren, fijnstof, VOS, formaldehyde
Daarnaast zal een goede luchtreiniger de lucht ironiseren waardoor het zeer heilzaam is voor je lichaam
Door een schonen lucht is de sfeer in huis ook meteen positiever.
Je gezondheid gaat vooruit, net als je concentratie niveau en je humeur.
In het begin vult je lichaam met zoveel gezonde zuurstof dat je een leuke duizeligheid kan ervaren, lichaam moet zich aanpassen op de plotseling verandering in de hoeveelheid zuurstof. Het is gewend geraakt aan weinig gezonde zuurstof, wat uiteindelijk tot vermoeidheid en ziekte kan leiden.
Met gezond eten, gezond water en gezonde zuurstof zal het zelfgenezings mechanisme geactiveerd worden.

 

plastic fles

 

DRINK UIT GLAS

In veel plastic flessen zit BPA wat een zeer ongezonde weekmaker is. Er zijn op de markt vele soorten plastic flessen waar dit niet inzit. Er staat dan groot op de verpakking  BPA vrij. Dan denk je, ohh mooi dan neem ik die want dat is gezonder. Maar er zijn nog andere weekmakers zoals BPB, BPF, Fltalaat enz enz. Je kan je dus afvragen of dat er dan misschien wel inzit. Want zou dit er namelijk niet inzitten dan is het plastic zo absurd hard dat het heel snel kapot gaat. Dus je kan er eigenlijk wel van uitgaan dat in vrijwel elke plastic fles een andere weekmaker zit die ook erg ongezond is. Beste is: stap over op glazen flessen.
WAT IS ER ZO ONGEZOND AAN WEEKMAKERS?
De weekmakers hebben een zeer ongezonde werking.  ze noemen dit ook wel xeno-oestrogenen. Deze hebben een zeer negatief effect op onze hormoonhuishouding. Ze gaan namelijk op de oestrogeen receptoren zitten waardoor het natuurlijke oestrogeen geen plek meer heeft en het oestrogeen gehalte in ons lichaam enorm stijgt. Dit synthetische hormoon kan veel klachten geven en IS zelf in verband is gebracht met kanker en stofwisselingsziekte. Ook kan je er dikker van worden en de hersenen negatief beïnvloeden.
WATER DRINKEN IS EEN MUST.Maar drink het niet uit plastic want BPA vrij is gewoon een verkooptruc en zegt niks over andere weekmakers die er wel in kunnen zitten.
OPLOSSING
Drink je water zoveel mogelijk uit glas. Ga op zoek naar bron water in glazen flessen. In groothandels als sligo is dat altijd te krijgen, in supermarkten is het zoeken geblazen. In Duistland in de REWE heb je veel water in flessen. Ik neem die altijd het water die uit de vulkaan eifel komt (die test ik erg goed en maar 39 cent)

verder heb je het beste water die er is, is van Pineo (geweldig water maar ook prijzig)
Kraanwater kun je gewoon in een glazen fles doen, maar er zijn ook vele mooie op de markt. Im heb hem van Flaska (er zit een mooi verhaal achter want het water krijgt ook een bepaalde positieve energie)

 

sokken

 

WINTER HANDEN EN VOETEN

Wanneer je winterhanden of tenen hebt, is dat natuurlijk zeer vervelend en vaak lijkt het dat je weinig kan doen. Toch zal ik wat tips voor je opschrijven waar je verbetering meer krijgt.

Best veel mensen hebben er last van, maar liefst  10% dus je bent niet de enige. Maar door de warme huizen en kleding is het aan doening wat niet meer zo opvallend is, behalve de extreem
ernstige gevallen die hebben er veel last van.

Normaal verwijden de bloedvaten zich bij warmte, maar bij mensen met deze aandoening gebeurt dat niet of heel traag waardoor het bloed zich gaat ophopen. Dit beschadigd de weefsels eromheen en dit geeft weer die rood paarse kleur, jeuk, tintelingen, pijn en zwellingen.

WAT KAN JE ZELF DOEN.

1) Neem dagelijks Arniplex van het merk bloem. Neem alleen deze want de combinatie van arnica soorten maakt dat het zo goed werkt. 3 x daags 20 druppels. Dit product werkt geweldig op de bloedvaten die het laten verwijden.

2) Zorg dat je goed diep ademt want als je oppervlakkig ademt is dat niet bevorderd voor de doorbloeding.

3) Eet meer verwarmend voedsel. Je hebt namelijk thermische karakters in voeding. Zo is peper thermisch warm  en pepermunt is thermisch koud. Dat voel je zelf ook. Maar alles wat je eet doet dit in het lichaam. De kunst is om nu thermisch warm voedsel te eten elke dag en de koude dingen 100% weg te laten. Je stookt als het waren je kachel wat op in je lichaam wat bevorderd is.
lEES MEER HIEROVER IN MIJN BOEK “Te koud? Te warm? Eet wat bij je past! “‘ VOOR MAAR 14,95

4) Neem extra vitamine D3 in de winter (werd vroeger toegepast) 2000 IE  (code 221292 krijg je 20% korting op deze site)

5) Wisselbaden als je het al hebt (3 min warm en 30 sec koud, dan weer warm)

Bij vragen zie mijn website.

 

img_7

 

WAT IS EEN BOVISWAARDE

Boviswaarde is een metingwaarde om de levensenergie te meten. Alles om ons heen heeft een boviswaarde. In een gezond bos of bij een waterval is deze heel hoog en dat voel je ook. In een grote industriestad is deze laag. Ook in sommige gebouwen wordt je heel moe wat met deze boviswaarde te maken heeft. Door planten of een watervalletje te plaatsten verhoog je de boviswaarde in gebouwen of je huis. Dus het is belangrijk om ook in je huis de energie hoog te houden. Je voelt dat ook als je bij mensen binnen komt aan de energie.(dat is dus die boviswaarde wat je voelt)
Maar ook al ons voedsel heeft een boviswaarde en hoe beter je eet hoe hoger jouw boviswaarde wordt en dat straal je uit en dat voel je. Daarnaast is het enorm belangrijk voor je gezondheid. Eet je veel producten die in de industrie vervaardigd zijn, zoals bij genetische gemanipuleerde voeding, chemische voeding of flink bespoten voedsel uit kasten of kunstmest dan zullen deze producten een waanzinnig lage boviswaarde hebben. Gezonde mensen hebben een boviswaarde tussen de 6500 en de 8000 komt hij daaronder door je leef en eetgewoonte dan wordt je ziek en ben je veel moe.
Wanneer je zelf je eten verbouwd en maakt met pure ingredienten en of meteen na de slacht een dier eet of zo biologisch mogelijk eet krijg je veel boviswaarde binnen.Dus wil je gezond worden moet je dus voeding eten boven de 6500 anders kost het lichaam energie. Dit kan moe maken of je zelfs ziek maken.
Boviswaarden:
0-3.000 Ziekmakend
3.000-6.500 Ongezond
6.500-7.000 Neutraal
7.000-8.000 Gezond
8.000-en hoger Vitaliserend
Hier wat voorbeelden
Vers geperst sinaasappelsap, bio: 10500
sinaasappelsap uit supermarkt 4000
appel net geplukt :8900
Biologische groente meetstal boven de 7000
Groente niet bio van buitenland vaak onder 4000
Kiemen boven de 8000
boterham jam 4200
boterham hagelslag 2200
cola 1230
vlees na slacht 6500, na bewaren en bakken 4000
Spa blauw: 5810
Evian: 6120 (grappige is dat ik ooit via mijn testmethode kinesiologie water heb getest en ik deze ook als beste testen)
Het merk Amanprana is erg bekend met deze boviswaarde en zorgt dan ook dat hun producten hoog score zoals:
Okinawa Omega (Amanprana): 14.300
Okinawa tarwe kiemen Amanprana bio: 11.350
Ook is het belangrijk dat je alleen dingen eet die bij je passen en zodra je dingen eet waar je een voedselovergevoeligheid hebt gaat dit altijd tenkoste van jouw bovisenergie. Dus stel je eet veel biologische appels maar je hebt een gevoeligheid hiervoor dan zal je geen voordeel hebben bij de hoge boviswaarde van dit product. Dit kan ik voor je uittetsten allemaal www.persoonlijke-voeding.nl
Fijne dag Irene Lelieveld.