KLACHTEN VERMINDEREN DOOR EEN TEAM VAN DESKUNDIGE.

Ik/ wij  behandelen ook fibromyalgie-klachten. Voeding, algemene gezondheid, emotionele aspecten en leren te ontspannen zijn de belangrijkste  pijlers van ons fibromyalgie team.

Fibromyalgie is een moeilijk te diagnosticeren ziekte. Er zijn geen testen of andere onderzoeken voor, na lang dokteren kom je vaak bij de reumatoloog terecht die dan door aanwijzingen van de symptomen het plaatje Fibromyalgie op je plakt.

In eerste instantie ben je blij want eindelijk hebben de aandoeningen waar je al jaren aan lijd een naam. Maar al snel realiseer je dat er aan deze ziekte niks te doen is en dat je waarschijnlijk de rest van je leven hier last van blijft houden.

Je krijgt of hebt al veel klachten en niks lijkt te helpen. Ook vraag je je af waarom jou dit moet overkomen en zeker als het je leven enorm beïnvloed en je er dagelijks last en pijn van ondervindt. Wanneer je later andere klachten erbij krijgt wordt het meteen op fibromyalgie gegooid terwijl het goed mogelijks is  dat er iets anders aan de hand is waar je wel degelijk van af kunt komen.

Ook in de natuurgeneeskunde is het speuren naar de oorzaak van deze aandoening. Veel adviezen vindt je op internet, zoveel dat het gaat duizelen en dan nog is het maar de vraag of het gaat werken.

Het punt is dat het hele plaatje compleet moet zijn voor verbetering en herstel.

Om deze ziekte onder controle te krijgen vergt dat een behoorlijke inzet vermogen. Daarom hebben wij samen een natuurlijk fibromyalgie team opgezet waarbij het lichamelijke en het emotionele stuk hand in hand lopen. Doormiddel van osteopathie van het cranio sacraal systeem, coaching en begeleiding, (auto) kinesiologisch testen en ontspanning door yoga kunnen we heel veel te weten komen omdat je werkelijk contact maakt met je alles wetende onderbewustzijn.

Een bron van vele klachten

 Angst- en paniekgevoelens – Vergeetachtigheid – Depressiviteit – Vermoeidheid Algemene spierpijn – Gevoel niet goed geslapen te hebben – OchtendstijfheidHoofdpijn en duizeligheid of migraine – Gewrichtspijnen – Pijnlijke of lange menstruatie Gezwollen handen/voeten/gezicht – Rugpijn – Hevige Jeuk in de benen – Misselijk gevoel Onregelmatige hartfrequentie (hartkloppingen) – Druk en benauwdheid op het hart Kriebelen, prikkelen of doofheid in de handen – Verhoogd koude gevoel (gedeeltelijk paars verkleuren van handen en voeten) – Verminderd libido – Eczeem/huiduitslag Hoor problemen/ruisen/fluitjes in de oren – Pijngevoel, al bij aanraking van de huid. Droge slijmvliezen in de ogen/mond – Droge slijmvliezen in de schede – Allergische reacties – Krampachtige pijn in het onderlijf – Moeilijker urineren met meer weerstand – Ontsteking van het keelslijmvlies – Problemen met de luchtwegen, hoestprikkels-Heesheid – Verstopping, moeilijke ontlasting, diarree – Weersgevoeligheid-Meer afscheiding van zweet

Aanpak

Wij gaan voor een multidisciplinaire aanpak waarin je in een periode van 12 weken begeleidt wordt door een team van professionals. Deze zorgfase start met een kennismakingsgesprek en een anamnese waarin wordt gekeken naar je voorgeschiedenis met fibromyalgie zowel fysiek als mentaal.

Omdat geen twee mensen met fibromyalgie hetzelfde zijn zal het programma op iedereen persoonlijk worden afgestemd.

 Er is jouw doorzetting nodig, maar bij fibromyalgie geeft elke klacht die je kan wegstrepen een verlossing. Er wordt dan ook binnen de behandeling een beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid en je bereidheid tot het zetten van nieuwe stappen tot verandering.

Wat mag je verwachten van ons team?

Monique Oberndorff ondersteunt je op tweeërlei gebied. Ten eerste zal ze middels cranio sacraal therapie zorgen dat blokkades in het lichaam gevonden en opgelost worden. Hierdoor ontspant het zenuwstelsel zich en krijgen hersenen en ruggenmerg weer de maximaal mogelijke ruimte waardoor de pijn vermindert of zelfs verdwijnt. Daarnaast begeleidt ze je bij blokkades in het lichaam die een emotionele oorsprong hebben. Je krijgt inzicht in de relatie tot psychische spanningen en lichamelijke klachten en je wordt je bewust van oude, niet efficiënte, denk- en gedragspatronen waardoor de mogelijkheid ontstaat deze op een liefdevolle manier los te laten Je komt dichter bij jezelf wat je in positieve zin helpt bij het omgaan met fibromyalgie in relatie tot jezelf en anderen. http://www.vankoptotteen.nu/#!fibromyalgie/uxe4z (kopieer even link)

 Irene Lelieveld heeft een stappenplan waarbij ze in een consult van 2 uur een zuurbalanstest, een allergieën, intoleranties een overgevoelighedentest, een vitamine- en mineralentest, een lever en milttest, een test op aanwezigheid van de candidaschimmel, een darmentest, een bloedsuiker en insulinetest, een hormonentest en een kleine emotionele test samen met je doet. Alles gaat via kinesiologie om zo erachter te komen wat op voeding en gezondheidsgebied een reden kan zijn van de klachten. Op basis van de testen ontvang je een persoonlijk voedingsplan. Wanneer je eet volgens dit persoonlijke voedingsplan kun je het zelfgenezingsmechanisme in het lichaam activeren, klachten verminderen of doen verdwijnen. Na een maand of 3-5 zal ze nog een korte online na-test doen om de vorderingen te testen en te bekijken waar nog aandachtspunten liggen en wat allemaal hersteld en verbeterd is. www.persoonlijke-voeding.nl  (kopieer even link)

 Annelies Tavernier geeft Kundalini yoga, ook wel eens de yoga van de klieren genoemd. Dit is een krachtige vorm van yoga die werkt op uw energiecentra. Ze begeleidt u doorheen de kriya’s (reeks oefeningen) die specifiek gericht zijn op mensen met fibromyalgie. Naast bewegingsoefeningen geeft deze yoga veel aandacht aan ademhaling, meditatie en niet te vergeten: relaxatie. Dit alles werkt helend en helpt je met stresssituaties om te gaan, je mogelijkheden op het gebied van bewegen te ontdekken, en zo met (meer) vertrouwen in het leven te staan.

AFSPRAAK MAKEN!

Monique Oberndorff gaat jouw begeleiden. Met haar maak je in eerste instantie ook een afspraak. Daarna zal ik inspringen op het moment dat ze vindt dat voeding bekeken moet worden. Dit zal op een donderdag zijn dat ik je ga testen (andere dag is mogelijk maar door mijn wachtlijsten is het vaak te lang dat je moet wachten, vandaar dat ik op donderdagen plek vrij hou zodat je meteen kan komen). Kijk op haar website en maak snel een afspraak met haar.

De kosten moeten bekeken worden want sommige hoeven maar 3 x naar Monique en een voedingstest, en de andere moeten vaker naar Monique.

http://www.vankoptotteen.nu/#!fibromyalgie/uxe4z  (kopieer even de link)

Natuurlijk kan je altijd bij mij ook te recht met je vragen.

Mocht je nou heel ver weg wonen, en kun je onmogelijk langs komen een paar keer is er een online mogelijkheid maar dan is er geen begeleiding van Monique en geen eventuele joga. Dan kan ik wel een online voedingstest doen, en met een andere collega die ook op afstand kan testen en helpen het emotionele plaatje bekeken worden. Natuurlijk is het geheel dan anders en moet je alles zelf doen. mail me voor meer info irene.lelieveld@home.nl​